FRISS! BOTRÁNY: A gyógyszergyártóknak nem tetszik Gyuri bácsi és munkássága, börtönbe akarják záratni! Mutatjuk a felháborító részleteket! Egy megosztással fejezd ki, ha te sem értesz egyet!


Mint ahogy egy korábbi cikkünkben megírtuk, idén március 15-én Balog Zoltán a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki Szabó Györgyöt, vagy ahogyan hazánkban mindenki ismeri, a bükki füvesembert.


Gyuri bácsi, a népi gyógyászat kiemelkedő alakja több évtizedes munkája elismeréseként részesült az állami elismerésben. Aki évtizedek óta megállíthatatlanul azon dolgozik, hogy gyógynövényekkel, gyógyteákkal segítse a kiegészítő gyógymódok iránt nyitott embereket. Könyveiből, előadásaiból hiteles információkhoz juthatnak a természetes gyógymódok iránt érdeklődők.

A kitüntetés apropóján Boldogkői Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének professzora átnézte a természetgyógyász javaslatait és intézett pár, nem igazán kedves, sőt egyenesen fenyegető szót Gyuri bácsihoz..

„Gyuri bácsi igen komoly betegségekre ajánl szereket a természet patikájából. Ha valaki venné a fáradtságot, és bejelentést tenne a hatóságoknál, igen jó eséllyel megállná a helyét a kuruzslás és megtévesztés vádja” – mondta Boldogkői Zsolt.

A professzor szerint az a legnagyobb probléma, hogy "Gyuri bácsi szándékosan megvezeti az embereket és a gyógyulni akarókat, emellett a gyógynövények igen nagy többségének valójában nincs is gyógyító hatása. A gyulladásgátló hatást emelném ki, mint ritka kivételt, ilyennel sok gyógynövény rendelkezik, például a kamilla”.


Boldogkői Zsolt úgy véli, a füvesember tevékenysége nem kitüntetést érdemel, hanem hatóságilag fel kellene lépni ellene, sőt már rég fel kellett volna.

A professzor ezután sorra vett tíz módszert, amelyeket Gyuri bácsi javasolt megoldásként különböző betegségekre. A szakértő ezeket egyenként cáfolta. A mellrák szilvalekvárral javasolt gyógyítása kapcsán fogalmazta meg a legkeményebb kritikát a bükki füvesemberrel szemben: „Gyuri bácsi rákgyógyítással kapcsolatos tanai pedig kifejezetten veszélyesek, ezért törvényileg üldözendők kellene, hogy legyenek.”

Érdekes és meglepő vádak ezek. De vajon miért csak most, a kitüntetése után kezdték el vádolni és fenyegetni Gyuri bácsit..? Mi a részünkről nem értünk egyet a professzorral. Egy megosztással kérjük jelezd, ha te sem értesz egyet állításaival! Hosszú és boldog életet kívánunk Gyuri bácsinak és köszönjük az eddigi példaértékű munkásságát!