Leírhatatlan állapotok uralkodnak Ebben a magyarországi kórházban! Ha most nem tesznek valamit, gyermekek fognak meghalni! Életek múlhatnak rajta, hányan osztják Ezt meg! Segíts Te is!


Most épp az jár a fejemben, hogy millió köszönet azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik az ilyen gyalázatos körülmények ellenére is még mindig itt vannak Magyarországon, küzdenek, és képesek megőrizni az emberségüket, valamint a hitüket, hogy egyszer talán lesz ez jobb, ha nem is a mi időnkben, de talán majd dédunokáinknak… 


Nemrégiben vették ki a kislányom manduláját a Szent László kórházban. Nagyon jó volt látni, hogy itt a fül-,orr-,gégészeten csupaszív emberek dolgoznak. Képesek voltak egy kis szobában egyszerre 3 beteggel foglalkozni, mindezt humorral, mosollyal. 

Az orvosoktól a nővéreken keresztül, mindenki csupa báj és segítőkészség. Vannak nagyon jó emberek az egészségügyben, akiket meg kell becsülni. Pocskondiázás és a sok negatív hozzáállás senkin sem segít. Vannak olyan helyek, ahol igenis jó az egészségügyben dolgozni, mert van emberség az emberekben. Csak a sok rossz helyett a napi kicsi jó dolgokra kellene koncentrálni...tiszteletem minden orvosnak és nővérnek, akik 48 órákat vannak talpon, bár már beszélni is alig tudnak, de egyikük elmondta nekem, hogy 2 emeleten ügyel + a betegfelvételen, és éjjel, amikor a sokadik súlyosan kiszáradt picinek próbálta bekötni az infúziót, azért imádkozott, hogy a másodikon, tőlünk pár szobával odébb fekvő árva 2 éves kicsi (akit, senki nem látogat) ne halljon meg, mire felér hozzá, mivel gégemetszéses. Nem a karácsony, hanem a növérhívó fényei amik folyamatosan égnek, mert az infúziós “tekerőből” 36 Ft-tal olcsóbbat hoztak, de ez vagy ömlik a gyerekbe, vagy leáll, mivel nem lehet beállítani. 
De ami miatt ezt az egészet leírtam az az amit az egyik nővér mondott nekem a sokadik műszakban töltött óra után:

” Ha itt gyorsan nem történik valami változás, gyermekek fognak meghalni!" Nagyon kíváncsi vagyok, vajon hány embert fog ez a pár sor érdekelni és hányan osztják ezt meg, hogy végre eljusson az illetékesekig is, akik tehetnének is valamit, hogy ezek az irdatlan állapotok végre megszűnjenek?!