Öt hónap. Ennyit kapott az élettől az én kis egyetlenem. Hősiesen küzdött, de a kis teste feladta a harcot. Nyugodj békében kicsi fiam, hiányozni fogsz! ❤ Egy szívecskével kérlek emlékezz meg róla Te is!


Tegnap éjjel, 2018. Július 15.-én, 23 órakor megkapta angyal szárnyait és eltávozott közülünk a kis egyetlenem, Dávidka. A kisbaba öt hónapot élt, mindössze 8 hetes volt, amikor új, donor szívet kapott.


A pici egy igazi hős volt. Dávid szív problémáját a terhesség 20. hetében fedezték fel. Az orvosok diagnosztizálták, hogy a szerv baloldala nem fejlődött rendesen. Dávid idén februárban 2.-án született, három nappal később pedig már életmentő, nyitott szív műtétet hajtottak végre rajta.

Hatalmas csodának tűnt, hogy találtak donor szívet röviddel a születése után. A transzplantációra a kisbaba nyolc hetes korában került sor. Az operáció alatt a kis Dávid tüdeje kétszer összeomlott és komoly is fertőzést kapott. A komplikációk ellenére a baba szervezete hónapokig harcolt tovább.

Csendesen és békésen távozott közülünk. A Budapesten élő család a közösségi médiában szívszorító üzenetben köszönt el a kisbabától:


“Az elmúlt éjszakát a pici harcosunkkal töltöttük. Dávid jól viselte a csatát, de a teste azt mondta: ami elég, az elég. Belső vérzése van, a vérnyomása és a szívdobogása fokozatosan csökken.

Az édesapa így köszönt el a  kórházban kisfiától: Mindenki úgy gondolja, hogy Dávidka eltávozik közülünk. Egy csodálatos kicsi gyermek. Örökké szeretni foglak fiam. Tudom, hogy egy nap újra látjuk egymást, harcoljál tovább a jó ügyért, amíg nem lehetek melletted.”- Nyilatkozta megtörve a kis Dávid édesapja.

Nyugodj békében drága lélek! Hatalmas erőt és kitartást kívánunk a családnak! Egy szívecskével és egy megosztással kérlek emlékezz meg róla Te is!