RENDKÍVÜLI közlemény! Maradjanak otthon, ha tehetik! Több megyében harmadfokúra emelték a kiadott figyelmeztetést havazás és hófúvás miatt! EZEK a veszélyeztetett megyék:


Több megyében harmadfokúra emelték a várható hófúvás miatt kiadott figyelmeztetést, emellett országszerte továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben az eső, ónos eső, havazás, illetve hófúvás miatt.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat által szombat délelőtt az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben a legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetés a hófúvás miatt. Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében másod-, míg Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a hófúvás veszélye miatt.


Az előrejelzés szerint délutántól vált át egyre többfelé havazásba az eső. A viharos szél pedig többfelé magas hótorlaszokat emelhet.
Kérjük osszátok meg ezt a közlemény, tudjanak róla minél többen! 
Időkép.hu