Sorsdöntő! Holnap dől el, hogy mi lesz Boros Lajossal. Érfestés, hétfőn pedig újabb szívműtét várja! Egy Megosztással mutassuk meg, hogy mind mellette vagyunk!


Friss hírek érkeztek az ország kedvenc rádiósáról,  Boros Lajosról! A vasárnapi vizsgálat dönti el, milyen beavatkozásra lesz szükség.


Nap, nap után kelnek szárnyra rémhírek Boros Lajosról, legutóbb az bukkant fel az interneten, hogy a rádiós szívbillentyűit megműtötték, hat orvos dolgozott rajta.

– Nem értem, miért írnak rólam ilyet, mikor itthon ülök – vonta meg vállát derűsen Lali király. – Előtte még lesz egy érfestés, amivel megnézik a koronához vezető erek állapotát és attól teszik függővé, hogy milyen műtéti megoldást választanak. Három verzió létezik. A legegyszerűbb a katéteres, akkor három kis lyukon végzik a beavatkozást, és szinte a műtét után haza is lehet menni.

– A másik egyfajta plasztikázás. A szívbillentyűmnek az a baja, hogy nem zár rendesen, vérvisszacsorgás van, aminek lehet súlyos következménye. Ilyenkor azt csinálják, hogy a felületeket, amik találkoznak, összeilleszthetővé alakítják. Ez egy jó kis barkácsolás. A harmadik a legdurvább, az egy szívműtét. Kifordítják, megvágják, kézben tartják, és ha már a kezükben van, míg én műszíven vagyok, valószínűleg bele is írja a professzor a nevét, hogy „itt jártam, ekkor és ekkor”. Nekik is kell valami szórakozás. Azt mondta Merkely professzor, hogy mondjam meg az újságíróknak, ki van akadva, mert nem szakszerűen írnak arról, ami történik. Bevallottam neki, hogy ez néha az én hibám! – neveti el magát.

Lajos január végén került kórházba, gyakori szédülés miatt. A kardiológián kiderült, negyvenes pulzussal élt, nem jutott elég vér az agyába, azért szédült. Akkor kapott szívritmusszabályzót.


– Vasárnap lesz az érfestés, azon múlik minden. Félóra az előkészület, talán abban már benne van a festés is. Utána a megfigyelőben eltöltök két-három órát, aztán hazamegyek. Egyébként kiválóan érzem magam, a pacemakerem, Feri, így hívom, jól viselkedik. Már kétszer voltam úszni is.

RÓNAI ÜZENT NEKI
Nyílt levelet írt Facebook-oldalán barátjának Rónai Egon. Az ATV műsorvezetője üzenetében feleleveníti, miként született meg bábáskodásuk alatt Lali király, és híres, hétvégi kétórás audienciája, és mielőbbi gyógyulást kívánt barátjának.

Lali király, népies nevén Boros Lajos, vigyázz magadra! Legyen példaképed Viktória királynő vagy Bhumibol Abduljadedzs, ő 70 évig ült a thaiföldi trónon! Az uralkodó szívjósága közérdek! Legyen hát újra jó (a) szíved! Gyógyulj meg, Barátom! – írta Rónai.