S.O.S! Félünk! Én és a gyerekeim is. Mindent megpróbáltam már, de nem állnak le..! Sose kértem ilyet, de most kérlek segítsetek!

(Képünk Illusztráció)

A következő levelet Bordás Magdolna nevű olvasónk küldte el hozzánk és kérte segítségünket. Levele minden sorát változatlanul közöljük:


"Sziasztok! Leszeretném előre szögezni, hogy nem akarok semmilyen vitát indítani (tényleg nem!) de ma már annyira eluralkodott rajtam a kétségbeesés, hogy muszáj egy levél formájában ezt közzétennem. Mezőszemerén lakunk a két kislányommal, egyik 8 másik 12 éves. Három éve, hogy egyedül nevelem őket elvált anyaként nehéz, de teszem amit ilyenkor egy anyuka tehet. De a probléma nem is ez, hanem az, hogy ez a település erősen, hogy is mondjam cigány fertőzött.. Olyannyira kisebbségbe lett itt a magyarság, hogy már alig vannak akik itt maradtak..Mennék én is de eladhatatlan a település "hírneve" miatt itt egy ingatlan és szinte már semmi értéke.. A romákkal próbálok itt ahogy csak lehet jól "kijönni" mert igenis vannak köztük dolgos és normálisak is. De sajnos az utóbbi pár hónapban annyira elfajult a magyar piszkálás és értem ezalatt többek között, azt, hogy a kislányaimat folyamatosan piszkálják, megalázzák meglopják! a helyi általános iskolában (ahol az igazgató helyettes is roma), hogy már már elviselhetetlen lett ez az állapot. Többször jeleztem az iskola felé a problémát, de sajnos nem igazán akarják meghallani...


A településen rendőrség sincs, a szomszéd településből már sokszor  hívtam át rendőrt is mert fenyegetve érzem magunkat. Sajnos tudják a községben, hogy csak 3-an lakunk a házunkban, magyarul nincs férfi visszatartó erő és már számtalanszor megloptak minket! Úgy gondolom, hogy itt már csak az segít, ha elköltözök, de az ingatlan eladhatatlan.. albérletre nem igen van pénzem.. kölcsönkérni nem tudok, nincs kitől, kunyerálni nem fogok...! Egyszerűen nem tudunk hova menni.. Ezúton kérem a közösség segítségét, noha ilyet korábban soha nem kértem, de mitévő legyek? Kérlek segítsetek!!
Köszönöm, 
Bordás Magdolna