Világszenzáció! Itt a vízzel működő motor! 1 liter = 500 km! Videóval! Mutatjuk a pontos részleteket! Ekkortól használhatod majd :

Egy San Pauloban élő brazil férfi kifejlesztett egy olyan mérnöki csodát, mely a világ közlekedésének gondját egy csapásra oldaná meg. A szerkezet ugyanis egyetlen liter vízzel képes 500 km távolság megtételére.

Ricardo Azevedo olyan találmány birtokában van, mely ha elterjedne a bolygón, önmagában képes lenne megállítani a globális felmelegedést, ugyanis a közlekedés, és az autók okozta légszennyezést 95%-kal lenne képes csökkenteni.


A férfi egy olyan motort fejlesztett ki otthonában, ami bámulatos teljesítményre képes. Nem működik mással, mint egyszerű vízzel. Még a kipufogó csöveken is tiszta vízgőz áramlik ki, így gyakorlatilag nincsen szennyezés.

Ami még ennél is bámulatosabb, az a gazdaságossága, ugyanis a férfi állítása szerint 1 liter vízzel képes elpöfögni a motor 500 kilométeren át.

Egy videó is felkerült a világhálóra, (lentebb megtekinthető) ahol Ricardo demonstrálja a különleges motor képességeit.

Az általa csak „T Power H20”.ként elkeresztelt motor teljesen vízzel hajtott, valamint szükséges hozzá egy egyszerű autó akkumulátor. A motor képes tiszta, de akár szennyezett, azaz koszos, nem kellően megtisztított vízzel is működni.

Ricardo a motor működési elvéről is mesélt. Elmondása szerint az akkumulátornak az a szerepe, hogy elektromosságot termel, amely során a vizet hidrogén és oxigén atomokra bontja. A hidrogént használja a motor a szerkezet meghajtására.

A videón ezt azzal bizonyítja a férfi, hogy meghúzza az átlátszó folyadékot tartalmazó flaskát, így bizonyítva, hogy valóban víz van benne.
   

Később az üzemanyag tartályt újra teletölti, itt már szennyezett vízzel a Tiete folyóból. A motornak ez meg sem kottyan, és egy liter vízzel vígan elrobog 500 kilométeren át. Ráadásul semmilyen szennyeződést nem bocsájt ki, ugyanis a kipufogókon csakis tiszta vízgőz áramlik ki, mint egy túlméretezett vasalóból. 

Ha a férfi találmánya tényleg valós, mint ahogyan azt láthatjuk is, felmerülhet az ötlet, hogy az egész világon el kellene terjednie. Ha ez így lenne, akkor az előzetes becslések szerint a világ közlekedésből származó szennyezése 95%-kal lenne képes csökkenni. Gyakorlatilag meg lehetne vele állítani a globális felmelegedést, és visszaszorítani az üvegházhatást okozó gázok jelenlétét a légkörben. Sokan azonban szkeptikusok a férfi találmányát illetően, és a mérnökök hangoztatják, hogy még ha létre is lehet ilyen motort hozni, az túl szép, hogy igaz legyen, hogy egy liter vízmennyiséggel 500 km távot meg lehessen tenni. A vízzel működő motorok működési elve megkötött. 

A víz elemeire bontásához pontosan annyi energiát kell befektetni, mint amennyi felszabadul, ha ugyanezek a kémiai elemek vízzé egyesülnek. Az elméleti működési elve egy ilyen vízzel működő motornak az, hogy elektromosság segítségével a vizet oxigénre és hidrogénre bontják, majd bizonyos atomokat újra egyesítve energiát szabadít fel. Persze az elméleti tudomány a vízzel hajtott motornak más működési elveit is ismeri. 

Hogy Ricardo találmánya valós-e azt mindenki döntse el maga. Mindenesetre a férfi ismerősei, rokonai, és azok az újságírók, akik találkoztak vele, azt állítják, hogy saját szemükkel tapasztalták és élték át, hogy a motor valóban vízzel működik, és bődületes távolságokat lehet vele megtenni.