Visszatér a Brutális hideg! Sajnos NEM vicc! 20 centis hó, hótorlaszok, ónoseső és minuszok!! Mutatjuk pontosan HOL és MIKOR tör be a hidegfront: Terjesszétek!

Visszatér a Brutális hideg! Sajnos NEM vicc! 20 centis hó, hótorlaszok, ónoseső és minuszok! Ilyen idő várható a hétvégén! Mutatjuk pontosan hol és mikor tör be a hidegfront: Terjesszétek! Az időjárás vasárnaptól újra inkább a kemény télre emlékeztet majd tavasz helyett, jön az erős lehűlés, a hosszú hétvége rendkívül kellemetlen idővel zárul majd, írta a pontos előjelzéseiről ismert Időkép.hu

Szombaton egy mediterrán ciklon kiadós csapadékot hoz, hátoldalán pedig erőteljes északi áramlással hideg, szibériai eredetű levegő zúdul a Kárpát-medencébe.

A jelenlegi számítások azt mutatják, zömmel szombaton várható csapadék, ez kezdetben eső lesz, majd egyre inkább havas eső, havazás, intenzív havazás lesz jellemző. Délkeleten ónos eső és fagyott eső is eshet.

Az ország nagy részén több centiméter, akár 20 cm vastag friss hó is leeshet!


Már szombaton is -1 és +7 fok közötti csúcshőmérséklet várható, vasárnapra pedig beköszönt a kemény tél, az erős szél miatt pedig még hidegebbnek érezhetjük majd a levegőt.

A jövő hét első napjaiban is téliesen hideg lesz, éjszaka a hófedte országrészekben -10 foknál is hidegebb lehet.

Kérjük terjesszétek, hogy minél többen tudjanak erről és időben felkészüljenek az ismételt téli hidegre! Télikabátokat elő!