A szívem megszakad! Ezt a szörnyűséget művelték a féléves kislányommal Ebben a magyar kórházban! Jelenleg is az életérét küzdünk! Könyörgöm Terjesszétek, nem szeretném, hogy más is átélje azt amit nekem kellett!


Hernádi Batta Klaudia (22) Facebook-oldalán osztotta meg szörnyű tapasztalatukat: féléves kislányát félrekezelték Budapesten. Mindez úgy és akkor derült ki, amikor egy másik kórházba vitték a kicsit.


– Anna március 18-án került be a kórházba, ahol asztmás tünetekkel kezelték. "Alig pár nap után hazajöttünk a kórházból, de nemhogy jobban lett, állapota csak romlott: hasmenése volt, lázas lett, és semmit nem akart enni "– mesélte feldúltan az édesanya.

Miután Klaudia kislánya nem lett jobban, kénytelen volt újra, ugyanannál a kórháznál jelentkezni, ott viszont nem vették fel betegként a kicsit a hasmenése miatt. Így kerültek át a Szent László Kórházba, ahol kiderült: vírusos fertőzést kapott el a kicsi Anna, ami már a tüdejére is ráhúzódott.

– "Három napon keresztül infúziót, négy napig pedig oxigént kapott. Jobban lett, és hazajöhettünk, bár a légzése még mindig nem az igazi. Kerestem a kórházat, ahol annyit mondtak: a későbbiekben keressem újra őket" – folytatta az anyuka, aki természetesen szerette volna jelezni, hogy kisbabáját félrekezelték, emiatt sürgősen vizsgálatot kér.
A kis Annát kiengedték a kórházból, de még vizsgálatok várnak rá

"A gyerekem meg is halhatott volna! Arról nem is beszélve, hogy – publikálva a velünk történteket – számtalan levelet kaptam hasonló vagy még rosszabb, szintén ott történt esetekről. S amikor kerestem őket, egy mondattal leráztak "– fűzte hozzá. Mivel Klaudiának nem volt lehetősége panaszt tenni, így ügyvédhez fordult. – A dokumentumok átvizsgálása után igazságügyi orvos szakértővel kell konzultálni. Ha az álláspontja elmarasztaló a kórházra nézve, akkor kell felvenni a kapcsolatot az intézménnyel, és bejelenteni a kárigényt – mondta dr. Ábrahám László ügyvéd. 


Súlyos állapotot okozhat a fertőzés:
– Fertőzés következtében csecsemőkorban rendkívül rövid idő alatt súlyos állapot alakulhat ki, hiszen az élet első hónapjaiban a babák immunrendszere nagyon éretlen, kevésbé hatékonyan működik. Fontos, hogy a gyermeket minél előbb orvoshoz vigyük, aki meg tudja állapítani a tünetek mögött álló betegség típusát, majd elkezdi az annak megfelelő terápiát – részletezte dr. Bense Tamás gyermekorvos.

Nem szoktam a facebookon ilyet kiírni vagy kérni, de most a gyerekem életéről és az esetünkből kifolyólag más gyermekek életéről is szóvan! Ezért Könyörgöm Terjesszétek, nem szeretném, hogy más is átélje azt amit nekem kellett!