Bámulatos! Ez a Magyar férfi kerti sütögetőket épít! Nem is akárhogy! Íme 20 remek ötlet, hihetetlen ahogy kinéznek: - Melyiket fogadnátok el legszívesebben?

Még az egyszerű faszerkezetű építmények a rekkenő hőségben árnyékot nyújtanak, egy nyári záporban pedig menedéket. Kiváló helyszín családi, baráti összejövetelekre. A kerti kiülők szerkezete igen széles skálán mozog. Léteznek egészen egyszerű, négy vagy hat lábon álló építmények, és komoly vendégsereg fogadására is alkalmas változatok. Szaletlik felállítására nagyobb kertekben, parkokban van lehetőség, ahol elegendő teret tudunk biztosítani számukra. Nemcsak az elhelyezésére kell gondolni, hanem arra is, hogy elegendő rálátásunk legyen, szűk térben még egy nem túl nagy építmény is nyomasztóan hat.


Anyagát tekintve ez is készülhet fából, vagy tégla, terméskő és fa kombinációjából. A kerti pavilon lehet négy- vagy többszögletű, de akár kör alaprajzú is. A tető ettől függően lehet gúla, kúp, de lehet sátor- vagy nyeregtetős is. A tetőzet hajlásszögét az határozza meg, hogy milyen tetőfedő anyagot használunk. Ebből nagy a választék, a bitumenes zsindelytől kezdve alumínium, vagy acél trapézlemezen át egészen a fazsindelyes, cserepes vagy nádfedésig. A náddal vagy zsindellyel fedett sátortetős megoldás készülhet egyszerű és díszes kivitelben, natúr vagy pácolt fából.
A szerkezet ki kell hogy bírja a hó- és szélterhelést, nagyobb tetőfelület esetén pedig a csapadék elvezetéséről is gondoskodni kell.
Egy kertben a szaletli nagyban növeli a környezete esztétikai értékét, akár önmagában is, de lugasokkal, pergolával kombinálva még hangsúlyosabb szerepet kaphat. Sütő- és tűzrakó hellyel kiegészítve alkalmassá válik családi- vagy társas összejövetelekre. Ezek lebonyolítására feltétlenül kényelmes székek, padok elhelyezése célszerű, amelyek, mivel fedett helyen vannak, igényesebb kivitelűek is lehetnek. Beépített asztal is kerülhet a padok közé, így van hova tenni a tányérokat, poharakat. A szaletlik egy részén kialakítható zárt tároló, amelybe a különböző kerti bútorok, kertészkedő eszközök elzárhatók. A komolyabb építmények nagyobb társaságok fogadására is alkalmasak lehetnek.

s