DÖBBENET! Elment a 23 hónapos kisfiú, akit a bíróság kötelezett arra, hogy levegyék a lélegeztetőgépről! Ferenc pápa is imádkozott érte, szavait sosem feledjük! Isten áldjon te kis Angyal!


Meglepte az orvosokat, hogy a 23 hónapos Alfie hat órával az után is életben van és segítség nélkül lélegzik, hogy lekapcsolták az őt életben tartó gépekről. A kisfiúért korábban Ferenc pápa is imádkozott.


Levették az orvosok a lélegeztetőgépről a majdnem kétéves Alfie-t, miután az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította a szülők kérését a kezelés folytatására. A kisfiú, aki egy degeneratív idegrendszeri betegség következtében „félig vegetatív” állapotban van, az orvosok legnagyobb meglepetésére tovább lélegzett segítség nélkül.

Ma azonban 1 órával ezelőtt bejelentette az édesanyja, és édesapja, hogy Alfie a kis gladiátor harcos, eldobta a páncélját, és felrepült az angyalok közé.

Emberek százezrei mozdultak meg a kis Alfie ügye miatt, és tüntettek, hogy a Bíróság ne kapcsoltassa le a gépekről a kisbabát. Az Emberi Jogok Európai Bírósága azonban olyan döntést hozott, amivel elvették ennek a kisfiúnak az életét.
Állításuk szerint a kisfiú nem fogott fel semmit a külvilágból, és a vegetatív állapota miatt, nem engedik hogy tovább kezeljék őt.
Ferenc pápa a következőket nyilatkozta róla:


- Nem szabadna semmilyen külső szervnek, erőnek beleszólnia abba, hogy ki élhet és ki halhat meg. Ez a mai napon megtörtént. Megrökönyödve állok az eset előtt. Napokig imádkozni fogok a kis Alfiért! Isten veled van, még a túl oldalon is! Sosem feledünk! - mondta Ferenc Pápa. 

Egy megosztással fejezzük ki mély együttérzésünket,és szívfájdalmunkat. Ez a csöpp kis élet oly sok szépet és jót rejtett magában, de már soha nem tudhatjuk meg, hogy mennyi mindent még..