Egy német hírmagazin szerint Orbán a legveszélyesebb EU-politikus és győzelmével Magyarországra visszatért az „egypártrendszer”! - Egy megosztással jelezd, ha egyetértesz!


A német hírmagazin szerint győzelmével Magyarországra visszatért az „egypártrendszer”.
A Kiüresített demokrácia című írás szerzője szerint a Fidesz-KDNP szövetség választási győzelme után Magyarország ténylegesen újra egypártrendszer, és a legveszélyesebb politikus az EU-ban Orbán Viktor.


Európa fővárosaiban nincs erős akarat, hogy szembeszálljanak vele.

Orbánnak volt nyolc éve a magyar demokrácia kiüresítésére, és mostani, a Der Spiegel által váratlannak nevezett, kétharmados győzelme után ugyanúgy egy párt uralkodik, mint a ’89-es fordulat előtt. Most a Fidesz.

A kormányfő “lopakodó” módon terjesztette ki hatalmát, fokozatosan valamennyi fontos tisztségbe fideszes emberek kerültek, a gazdaságot egy “baráti vállalkozókból álló hálózaton keresztül ellenőrzi, amelyet állami megrendelésekkel (és sok EU-s pénzzel) lát el”, a nyilvánosságban zajló vitákat pedig “nacionalizmusa uralja”.


A Der Spiegel szerint így adódik a kérdés, ki tudja Orbán Viktort feltartóztatni, az EU eddig alig tett valamit, a jogállamisági eljárás csak Lengyelországot fenyegeti, mert a lengyel igazságügyi reform nyilvánvalóan ellentétes a hatalmi ágak szétválasztásának elvével.

A magyar kormányfő viszont mindig csak annyira provokálta az EU-t, hogy az még éppen ne lépjen közbe, és vannak barátai, fontos barátai. (mti)
Ti mit gondoltok a magazin véleményéről? Írjátok meg kommentben!