FRISS! HIVATALOS! Meghozta döntését az NVB: meg KELL ismételni a választást! Mutatjuk a pontos részleteket: - Oszd meg, ha egyetértesz ezzel a döntéssel!


FRISS! HIVATALOS! Meghozta döntését az NVB: meg kell ismételni a választást! Mutatjuk a  részleteket:


Ezt Gréczy Zsolt, a DK szóvivője jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorban. Ma döntött a Nemzeti Választási Bizottság, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik szavazókörében meg kell ismételni az országgyűlési választást - jelentette be az ATV Egyenes beszédben Gréczy Zsolt.

A DK szóvivője közölte: az érintett választókerületben voltak olyan polgárok, akik két egyéni szavazólapot kaptak, listásat pedig nem. A szóvivő hozzátette: időközi és polgármester-választáson történt már hasonló, de emlékei szerint az elmúlt 28 évben országgyűlési választáson még nem volt olyan, hogy meg kellett volna ismételni választást akár egyetlen szavazókörben is ilyen szabálytalanság miatt.

Gréczy arról is beszélt, hogy vannak támogatóik, akik a választás után azzal hívták fel őket, hogy a DK-ra adták le voksukat, mégsem került a párt mellé egyetlen szavazat sem abból a szavazókörből. Elárulta, DK-sok, de még sok párt sok-sok embere „dolgozik most ezeken a remélt bizonyítékokon”. A DK szóvivője szerint a vélt szabálytalanságok miatt „nem feltétlenül újraszámolni, hanem újraválasztani kellene”.


Beszélt arról is, hogy olyannak látja a történteket, „mintha a Fidesznek választási programja nem lett volna, csak egy jó számítógépes programja”.

Rónai Egon kérdésére válaszolva elmondta Gréczy azt is, a DK-nak 4 egyéni képviselőjelöltje „bukott az LMP miatt”. Gréczy Zsolt szerint ez nem csak azért fájdalmas számukra, mert 9 helyett 13-an lehettek volna a parlamentben, hanem azért, mert így nem lett volna meg a Fidesz-KDNP-nek a kétharmad.