FRISS! Lemondhat a Nemzeti Választási Iroda elnöke, Pállfy Ilona! Vérlázító amiket nyilatkozott: "Ilyen hálátlan országnak én nem fogok többet.." - Egy megosztással jelezd, ha te is támogatod lemondását!


Pálffy Ilona volt a Magyarul Balóval vendége hétfő este. A Nemzeti Választási Iroda elnöke megint elmondta, hogy a választás napján már nem tudtak mit tenni, ám ő ugyan felajánlotta a Bocskai úti jegyzőnek, hogy a XIII. kerületből átküldenek egy kis segítséget, de a XI. kerületi bizottság inkább egyedül akarta megoldani a helyzetet.


Pálffy szerint ő már (állítólag) pénteken és szombaton is figyelmeztette az embereket, hogy ez a szavazás el fog húzódni. Baló György azon felvetésére, hogy itt kétmillió ember órákon keresztül hiába várt az eredményre, Pálffy azt válaszolt, hogy a műsorvezetőnek ebben igaza van, de ő már 2014-ben jelezte, hogy ez a rendszer nem alkalmas egy választás normális lebonyolításra.

Miért nem lehet előbb közzétenni az eredményeket? – hangzott el az újabb kérdés.

Aki este 7-kor sorban áll, annak le kell szavazni, a XI. kerületben 2500-an vártak még voksolásra, ilyenkor viszont még nem lehet eredményt nyilvánosságra hozni, mert az befolyásolhatná a várakozókat, mondta az elnök. Ráadásul van egy iránymutatás, hogy amíg az utolsó szavazókör nem zár be, addig nem lehet eredményt nyilvánosságra hozni.

Az NVI honlapjának összeomlásáról Pálffy azt mondta, nem az informatika vagy a nemzeti választási rendszer omlott össze, csak a honlap. A vizsgálatot elrendelte, körülbelül két héten belül tud számot adni az eredményről.

Csalás Pálffy Ilona szerint állítólag "nem történt," (bár erről korábban másképp nyilatkozott) inkább tudatlanság volt. Sok köztisztviselő kicserélődött, a szavazatszámláló bizottságnak nehéz a dolga, sok támadás éri őket" - nyilatkozta.


Az NVI elnöke április 8-án még nem gondolt a lemondásra, azóta viszont folyamatosan gondolkozik rajta."Ilyen hálátlan országnak én nem dolgozok többet szívesen, illetve személyem szándékos lejáratása miatt sem kívánnék a továbbiak ilyen posztot betölteni" - nyilatkozta Pállfy Ilona

Csak nekünk gyanús ez az egész? Ti nektek mi a véleményetek erről? Írjátok le kommentben.