FRISS! Most már biztos! Döbbenetes bejelentés érkezett: Jön a fizetős Facebook! - Ugyan ossza már meg az, akinek ha fizetnie kellene érte nem használná..?!


Maga a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg beszélt a dologról!


Rengeteg álhír terjengett az interneten már évek arról, hogy fizetőssé válik a legnépszerűbb közösségi oldal. Olyan mértékűek voltak ezek a visszhangok, hogy sok csoport is létrejött azért, hogy ne váljon havidíjassá a Facebook.

Az egész vállalat feje Mark Zuckerberg továbbra is kitartana az ingyenesség mellett, de újabban már elképzelhetőnek tartja, hogy bevezetésre kerüljön a fizetős modell!

De ne szaladjunk ennyire előre. Mindenki azt gondolja, hogy ingyenesen használhatja a Facebookot ami egyáltalán nincs így. Azért amiért egy felhasználó az oldal összes funkcióját elérje az adataival fizet. Legyintenénk, hogy ugyan ez marhaság. Ebből a marhaságból óriási botrány lett az egyesült államokban ugyanis a választók adatait felhasználva manipulálták a választási eredményeket. Ne gondoljuk azt, hogy ez nálunk nem valósulhatott meg...

Miről is szólna a fizetős Facebook és mennyibe kerülhet?


Lényegében ugyan azokat a dolgokat érhetnénk el mint eddig, semmi változás nem történne kivéve az, hogy eltűnnének a reklámok. Ugyanis az adatainkat felhasználva a közösségi oldal célzott reklámokkal bombáz minket aminek a következtében hatalmas pénzösszegeket zsebel be. Próbáljuk csak ki, keressünk rá a google-ben olyan dologra amire eddig soha. Pl téli gumi vásárlás, mosógép vétel stb. Pár perc múlva már jönnek is szembe velünk Facebookon a hasonló reklámok.
A szakértők kalkulálása szerint viszont a fizetős változatban a felhasználók havi 2760 és 3515 forint közötti áron használhatnák a Facebookot. E mellett természetesen a reklámokkal teletűzdelt jelenlegi modell is megmaradna!

Ti mit gondoltok erről az elgondolásról? Tetszene, vagy inkább egy újabb "lehúzás" írjátok meg véleményetek kommentben!