FRISS: Orbán Viktor megszólalt az ellenzékről és a szavazatok újraszámlálásáról. Megdöbbentő, de ezeket mondta: - Ti egyetértetek ezzel?


Sok érdekes és elgondolkoztató dolgot mondott. Ti egyetértetek kijelentéseivel? 
A választási eredményekről és az ellenzékről is beszélt pénteken reggel (meglehetősen jókedvűen ) Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.


Orbán azt mondta, jókedvűen és boldogan ül a stúdióban a választási győzelem után – írja a 24.hu.

A miniszterelnök szerint a választás egy misztikus folyamat, ahol egy egyéni akarat közös akarattá válik, de a politikusoknak az alázatot javasolja. Úgy fogalmazott:

„A győztesek ne osszanak észt, mert nem sportszerű, megértéssel és nem kioktatással kell fordulni a vesztesek felé.”

Hozzátette, hogy érdemes az ellenzék véleményére odafigyelni, „de nem az ő álláspontjukat kell képviselni, mert akkor egyikükre nem lenne szükség”.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a kormány értelmezése szerint a következő évtized legfontosabb kérdése a bevándorlás lesz, ezért erkölcsi kötelesség erről beszélni, és ahhoz, hogy ez minden házba eljusson, „százszor, és ha kell, ezerszer is el kell mondani”.

A kormányfő a Miniszterelnökség átalakításáról úgy fogalmazott: szeretné átalakítani a kormány „agyközpontját”, másfajta vezetési szerkezetet akar létrehozni.


Orbán Viktor jelezte azt is, mielőbbi kormányalakításban érdekelt. Célul tűzte ki továbbá, hogy a parlament a nyári szünet előtt elfogadja a jövő évi büdzsét.

Hozzátette azt is, hogy a kormány mindenkit képviseljen, ne csak azokat, akik a Fideszre szavaztak. Kiemelte: gyülekezni, véleményt nyilvánítani is lehet, csak azt kéri a tüntetőktől, hogy békésen tegyék ezt. A szavazatok újraszámolásáról azt gondolja, ez olyan, mintha focimeccsen valaki a gólokat akarná újraszámoltatni.

„Az országot akkor is szolgálni kell, ha vesztesz és akkor is, ha nyersz” – mondta a politikai életből távozó ellenzéki politikusokra célozva, hozzátéve: aki ezt nem érti, jobb is, ha szedi a sátorfáját.