Leírhatatlan a fájdalmam! Ma reggel odaállt elém az egy szem kislányom és EZT mondta: Anya! Sajnálom, de ezek után nem maradhatok egy olyan országban, ahol..


Bíztam benne, hogy soha nem kell átéljem Ezt a pillanatot, de ma április 9-e reggel mégis megtörtént az, amitől titokban már régóta rettegtem! Már korábban mondogatta nekem a 27 éves kislányom, hogy ha április 8-án nem történik meg a kormány váltás:


„Anya, én elmegyek innen. Nem maradhatok egy olyan országban, ahol a magam fajta fiatalnak nincs jövője. Máshol kell megpróbálnom boldogulni majd!”

Titokban bíztam benne, hogy nem kell elhagynia minket és az országot. 

De sajnos a tegnap esti eredmények nem úgy alakultak, ahogy azt mi szerettük volna. Minden marad ugyanúgy ahogy eddig volt.

A lányom két diplomával, két nyelvvizsgával, szó szerint alig boldogul itthon, pedig nagyon sokat dolgozik. Fáj, hogy elhagy minket, de megértem és támogatom, mert tudom, hogy így jobb lesz neki. Két hét múlva indul Svájcba, ahol az egyik gyerekkori barátja várja és segíti őt majd egy jobb élethez....


Nem szégyellem elmondani, hogy én most ebben a percben zokogok, üvöltök, egyszerre, ebben a sorrendben. A tehetetlen fájdalomtó és dühtől.. Nem kívánom senkinek. De tényleg. Lehet nemsokára én is csomagolni kezdek..... 
Faragó Ilona 

Kérlek osszátok, hogy ez a történet minél több emberhez eljuthasson! Köszönjük!