Ma 68 éves Bangó Margit, Kossuth-díjas magyarcigány előadóművészünk. Isten éltesse! Köszöntsük őt sok sok szívecskével! Ezeket a gyönyörű és megható sorokat üzeni most mindenkinek:


Ma 68 éves Bangó Margit, Kossuth-díjas magyarcigány előadóművészünk. Isten éltesse! Köszöntsük sok sok szívecskével! Ezt üzeni e jeles alkalomból mindenkinek: 


Tudtad? Zenészcsaládba született Szabó Margit néven, édesapja cimbalmozott, édesanyja énekelt. 1967-ben, 17 évesen édesanyja biztatására jelentkezett a Magyar Rádió tehetségkutató versenyére, mely után a rádió felvételeket készített vele. Az 1980-as években Horváth Pistával közös műsora volt az állami televízióban. Az 1990-es évek elején a 100 Tagú Cigányzenekarral kezdett el fellépni. Fiatalon ment férjhez, első férje Bangó Lajos volt, de a házasságuk csupán másfél évig tartott; ebből a kapcsolatból született a lánya, Marika. Első férjével történt válása után már nem tudta elhagyni a Bangó nevet, ezzel a névvel, Bangó Lajos mellett, feleségeként, Bangóként lépett be a zenei köztudatba, azóta művésznévként használja. Később újra férjhez ment, tíz évig volt párja Járóka Sándor cigányprímás. Egykoron az ország legfiatalabb nagymamája volt.


Születésnapja alkalmából, eme kedves szavakat intézte rajongóihoz Bangó Margit:
"Köszönöm azt a sok szépet, amit tőletek, rajongóimtól (is) kaptam karrierem során! Ezt úgy érzem, nem is tudnám máshogy meghálálni, csak úgy, hogy még sok évig kitartóan zenélek nektek, legjobb képességeim szerint. Remélem még sokáig az örömüket lelik a zenémben. Találkozunk hamarosan!"