Végre! Elképesztő bejelentés! Hamarosan döbbenetes mértékű béremelés érkezik: 240 ezer forintos bérminimum! Mutatjuk a részletek: Egy megosztással jelezd, ha Te is örülsz ennek a bejelentésnek!


Az országosan kötelező 180 ezer ezer forintos szakmunkás-bérminimumhoz képest, több tízezer forinttal magasabb garantált alapjövedelemhez, akár több mint 240 ezer forinthoz juthatnak a szállodaiparban és a vendéglátásban foglalkoztatott munkavállalók – írja a Magyar Idők.


Így az érvényes bruttó 122 ezer forint szakmunkásalapbér kétszerese körül tervezett jövő évi összeggel orvosolnák a munkaerőhiány problémáját a turizmusban.

A munkaadói oldal tervezett vállalása szerint, úgynevezett garantált bérkiegészítést rögzítenének az ágazati kollektív szerződésben. Hülvely István kiemelte: a jelentős fizetésemelés nem csupán az újonnan érkező szakmunkásokat érintené.
A szakember szerint a jövedelmek kifehérítését célzó béremelés azért is lesz fontos versenyképességi tényező, mert rövid időn belül helyzetbe hozza a tisztességes adófizető cégeket a turizmusban köztudottan széles spektrumú szürkezóna szereplőivel szemben.


Lassan végre elindult valami hazánkban is! Kérjük egy megosztással jelezd, ha Te is örülsz ennek a bejelentésnek!
Forrás: http://www.hir-tv.com