BÁMULATOS! Nagyon koraszülött volt 27.hetesen született... de amikor a nővér meglátta, mennyire szenved, olyant tett, amire más NEM lett volna képes! ❤


Sarah és Trevor Topiko, első gyermeküket várták, de a terhesség alatt szövődmények jelentkeztek: Sarah HELLP-szindrómában szenvedett, ami egy olyan terhességi szövődmény, amely életveszélyes lehet mind az anya, mind a magzat számára. Sarah-t azonnal az intenzív osztályra szállították. De nem csak az Ő élete volt veszélyben, hiszen a kisfia a terhesség 27. hetében született meg és még rengeteg táplálékra lett volna szüksége. A kisfiúnak, Connornak nagyon pici volt a keze, súlya mindössze 900 gramm volt. Minden lélegzetével a túlélésért küzdött.


Sarah túlélte a sürgősségi műtétet. Amikor végre annyire megerősödött, az orvosok lehetővé tették, hogy meglássa a pici kisfiát, akihez különféle kórházi gépek voltak csatlakoztatva. “Tolószékbe ültettek mert nagyon gyenge voltam, és úgy vittek a kisfiamhoz” – emlékezett vissza az édesanya. “Amikor megláttam a kisfiam az inkubátorban felálltam a tolószékből de összerogytak a lábaim és elestem. Szerencsére ott volt egy nővér, aki gyorsan elkapott, hogy nehogy súlyosabban megsérüljek. “Ő volt az a nővér, aki mindig rendelkezésünkre állt az elkövetkező 65 napban. Gwenn O’Neill nővér annyira lelkiismeretesen gondozta a pici beteget, mintha a saját gyermeke lenne.


Gwenn nővér példásan gondoskodott a piciről. A rutinfeladatok mellett még egy speciális ruhadarabot is varrt a babának, mert annyira kicsi volt, hogy egyik ruhásüzletben sem találtak volna neki megfelelő méretet. Annyira figyelmes volt, hogy még a perfúziós vezetékekre is gondolt, amikor a ruhát készítette.


“Ez volt a legcsodálatosabb ajándék, amit adhatott nekünk. Ezen kívül Ő mindig rendelkezésünkre állt, amikor csak szükségünk volt rá” – mesélték a hálás szülők.

Az ápolónő fáradhatatlan gondozásának köszönhetően Connor napról napra erősebb lett, aztán eljött az a pillanat, amikor szüleivel Ő is hazamehetett.

Négy évvel később, Connor teljesen egészséges, azonban a család soha nem tudja elfelejteni, amit Gwenn nőver értük tett. Nélküle lehet, hogy Connor nem maradt volna életben. Ezért úgy döntöttek.....Ezért úgy döntöttek, hogy különleges módon köszönetet mondanak Gwenn nővérnek, aki nagy türelemmel és szeretettel volt irántuk, életük legnehezebb periódusában, és szívvel-lélekkel segített, hogy fiúk egészséges legyen. Elmentek és meglepték az ápolónőt a kórházban. A ma már 4 éves Connor átadott az ápolónőnek egy csokor virágot és egy csokoládét, aminek súlya pontosan 900 gramm volt (pontosan annyi, amennyi a kisfiú volt, amikor született). A nővér azonnal felismerte őket és csorogni kezdtek a könnyei.