FELHÍVÁS! Megmérgezte a magyar Auchanban a tejeket egy őrült zsaroló! Figyelmeztetést adott ki a NÉBIH és az Auchan! Az alábbi áruházak érintettek, és ezek a jelei: - Kérjük Terjesszétek!


FELHÍVÁS!! Mérgezett tejjel zsaroló őrültet keres a rendőrség.

Az ismeretlen bűnöző levelet írt az Auchannak, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket – értesült a Blikk. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.


Iparági szereplők a Blikknek elmondták, az áruházlánc nem tudhatta, hogy csak egy kalandorról vagy közveszélyes őrültről lehet-e szó, ezért visszahívta a zsaroló által nevesített tejtermékeket, majd bejelentést tett a rendőrségen, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

Ők sem mertek kockáztatni: közleményt adtak ki arról, hogy valaki megmérgezhette a több áruházláncban kapható magyar tejeket. Azt írták, hogy az ügyfélszolgálatra érkező bejelentés szerint „több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása céljából szennyezés történhetett. A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.”

A zsaroló információink szerint komoly összeget követelt az áruházlánctól, de nem derült ki, mennyit.
Aki dobozos, tartós UHT-tejet vásárol, nézze meg, sértetlen-e a zárókupak, illetve alatta a fólia, továbbá nyomja meg a dobozt, szivárog-e belőle a tej kis lyukon. Ha ilyet tapasztal, ne igyon belőle – közölte a Blikk-kel Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője.

További részleteket a szakember a nyomozás miatt nem árulhatott el, így arra sem adott egyértelmű választ, hogy mi kerülhetett a tejbe.

– Aki aggódik, hogy fogyasztott a visszahívott tejből, és szokatlan dolgot tapasztal magán, elég felkeresnie a háziorvosát – mondta kérdésünkre Helik Ferenc.


Szerettük volna megtudni a megzsarolt áruházlánctól, hogy mekkora összeget követelt tőlük a zsaroló, illetve, hogy mennyi tejet vittek vissza eddig a vásárlók, de Adorján Abigél kommunikációs munkatárs azt mondta, a folyamatban lévő nyomozás miatt nem válaszolhat.

Itt az érintett tejek listája: „Az alábbi jelölésű termékek esetén, amelyeket 2018. május 11-én és 2018. május 12-én a feltüntetett áruházainkban értékesítettünk, a tárolási folyamat során szennyezés történhetett, ezért ezeket vállalatunk visszahívja. Kérjük, amennyiben ilyen terméket vásárolt a megnevezett áruházaink valamelyikében, azokat ne fogyassza el, hozza vissza bármely áruházunk vevőszolgálatára és az árát megtérítjük” – írta az áruházlánc.

A Budakalászon, Dunakeszin, Fóton, Szigetszentmiklóson, Csömörön, valamint a Savoya Parkban lévő üzletekben árult és visszahívott termékek listaját ezen a linken lehet elérni.
Kérjük Terjesszétek, sokan nem tudnak még erről! A lakosság nevében is köszönjük!