FRISS! Ismét csúnyán kifakadt Medveczky Ilona és ezt üzente: az éhenhaláshoz sem elég nyugdíjam és ez EMIATT VAN! - Ugyan kérjük ossza már meg, akinek nagyon elege van a panaszkodó művészeinkből!


FRISS! Ismét csúnyán kifakadt Medveczky Ilona és ezt üzente mindenkinek: Medveczky nyugdíja mindössze 70 ezer forint körülire tehető, most pedig az is kiderült, hogy miért kap ennyire alacsony ellátást a táncművész.


Medveczky Ilona egy interjúban éppen a névházasságáról mesélt, amikor kiderült, pontosan miért is ennyire alacsony most a nyugdíja.

Amikor csináltam, akkor azért, hogy senki ne törjön felettem pálcát. Vagyis az Országos Rendező Iroda nemzetközi részlege. Barna útlevéllel utazhattunk, és a gázsink 19,5 százalékát azonnal levették, de nem fizették be az egészségügyi hozzájárulást, a tb-t. Ezért csak minimális nyugdíjat kapok - mondta el a Borsnak csalódottan a művésznő.

Korábbi sajtóértesülések szerint Medveczky Ilona nyugdíja egészen pontosan 68 700 forint. Ez azonban csak idén árpilisig volt így, amikor ugyanis a hatóságok megtudták, hogy mennyire nehéz helyzetben van a táncművész, méltányossági alapon nyugdíjemelést kapott. Az emeléssel azonban nincs sokkal beljebb Medveczky, ugyanis mindössze kétezer forint pluszt kap havonta.


A művésznő nem szeret panaszkodni, de korábban arról is beszámolt már, hogy a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem él nagylábon, igyekszik mindenen spórolni. Mindössze másfél havonta ül autóba, és mivel az ételt egy futárcégtől kapja, így a legtöbbet a kutyáira költi.
Vannak, akiknek ennél is kevesebb jut:

Jelenleg az öregségi átlagnyugdíj összege 109 561 forintra tehető. De ehhez az összeghez fontos hozzátennünk, hogy a nyugdíjasoknak több mint a fele 100 ezer forintnál is kevesebből él havonta. Ráadásul 75 ezernél is többen vannak azok, akiknek havi 50 ezer forintnál is kevesebbet visz a postás.
Ugyan kérjük ossza már meg, akinek most már nagyon elege van a panaszkodó művészeinkből!