Megszólalt a 4 gyermekes anyuka: Nekünk is mennünk kell.. Kezdődnek a kilakoltatások, 100 ezer ember is utcára kerülhet! Ugyan ossza már meg, aki szintén elítéli ezt a törvényt!


Mint tudvalévő Április 30-án lejárt a meghosszabbított, és a kormány által újból meg nem szavazott téli kilakoltatási moratórium, a legtöbb család már meg is kapta a lakása elhagyására felszólító határozatot.


Ez azt jelenti, hogy közel 100 ezer ember veszítheti el az otthonát. Az albérletben élők, az önkormányzati bérlakásokban lakók és a bedőlt hitelesek azok, akik a leginkább ki vannak téve a kilakoltatás veszélyének. A szakértők szerint a kilakoltatások száma ebben az évben elérheti a 35-38 ezret, amely közel 100 ezer ember lakhatási válságát hozhatja.
Megszólalt az anyuka: A négy gyermeket nevelő Baranyi Nikoletta egyike azoknak a lakóknak, akiket cserelakás nélkül tenne utcára a kőbányai önkormányzat (és még sok másik) a néhány éve felújított, most viszont szanálásra ítélt Bihari úti bérházból. Az asszonynak nincs tartozása, sorsa most mégis az önkormányzat jóindulatán múlik.


Magyarország, drága kormányom: Én így szeretlek... Ugyan ossza már meg, aki ezt a törvényt elítéli!