Most érkezett! Nagyon szomorú: a Katona József színház búcsúzik Kulka Jánostól! Drámai oka van: - Egy szívecskével támogassuk Őt mi is!


A színész két éve esett át a sztrókon, de továbbra is szüksége van gyógytornászra és logopédusra, hogy maga mögött tudja hagyni betegsége következményeit.


Kulka János azóta nem is tért vissza a színpadra és habár jelenleg a Katona József színház alkalmazásában áll, a Bors úgy tudja, hogy a színész nem kíván szerződést hosszabbítani, ugyanis visszavonul. Minderről egy színészkollégája beszélt a napilapnak. Az okokat szerintem nem kell keresni, János világéletében maximalista volt magával és a környezetével szemben is. A próbákon száztíz százalékon teljesített, a színpad számára szentély, ahova kizárólag összeszedetten, átszellemülten szabad belépni. 


A be­tegsége pont abban akadályozza, amire törekedett művészileg, nevezetesen, hogy a lehető legtökéletesebb alakítást nyújtsa. Tudom, mi, kollégái tudjuk, hogy János erős, mint egy szikla, és sosem adja fel. A visszavonulása talán annak a következménye, hogy akkor lesz hajlandó megint előbújni az önkéntes száműzetésből, amikor képes lesz a régi – magától elvárt – színvonalat produkálni. Mi en­nek drukkolunk. A hazai szín­ját­szásnak szüksége van egy ilyen kvalitású művészre, mint ő! 

Gyógyulj meg minél hamarabb kedves János, mi tiszta szívből szorítunk érted!