SOS!! Drága kislányunk SÚLYOS leukémiában szenved! Nincs már kihez forduljunk, ezért szépen kérlek titeket segítsetek nekünk! EZ az utolsó esélye! Kérjük adjátok tovább, hogy sokakhoz eljuthasson!


Közösségi oldalán kért segítséget egy nagyon beteg borsodi kislány anyukája. A kilencéves Aletta leukémiában szenved, és eddig már annyi kemoterápiás kezelést kapott, hogy többet nem bírna ki a szervezete. A család egyetlen reménye egy bécsi kórház és egy ottani speciális kezelés – számolt be a pénteki RTL Híradó. Aletta nem kaphat több kemoterápiát, Bécsben viszont egy kísérleti eljárással talán segíteni tudnának rajta.


Aletta nemrég csontvelő-transzplantáción esett át, így az RTL Klub stábja sem mehetett közel hozzá, mert könnyen elkaphatna valamit. Házukból kilépve kedvesen integetett a vendégeknek, maszkot hordott. Édesanyja azt mondta: volt két jó évük, Aletta tünetmentes volt, kinőtt a haja is, aztán sajnos újra megbetegedett. Öt éve diagnosztizáltak nála leukémiát, két csontvelő-transzplantáción van túl. Családja a közösségi médiában kért segítséget, miután egyetlen reményük egy bécsi klinika és egy ott elvégezhető kísérleti eljárás lenne. Édesanyja úgy magyarázta, hogy az osztrák fővárosban fehérvérsejteket vennének le Alettától, ezek kiküldenék az Egyesült Államokba “felokosítani”, majd ezeket a sejteket ültetnék vissza a szervezetébe másfél-két hónappal később Bécsben. A remények szerint ezek a sejtek elpusztítanák a szervezetében a betegeket. 


Bármilyen segítségnek örülnének, akár a kint tartózkodással, akár a tolmácsolással kapcsolatban. Azt, hogy Alettát fogadják-e a bécsi kórházban, egy osztrák orvosi bizottság dönt. Szülei azt mondták: ha nem tudnak végül kijutni Bécsbe, akkor sem adják fel, új gyógymódokat keresnek, hogy megmentsék a gyermeküket. EZ az utolsó esélye! Adjátok tovább, hogy sokakhoz eljuthasson! Köszönjük!