SOS! Megrázó TRAGÉDIA: a súlyosan beteg 7 éves Jáz­min tegnap ÍGY vesztette el édesapját. A család most a közösség segítségét kéri! ÍGY segíthetsz te is a nagybeteg félárván maradt Jázminnak! - Terjesszétek!


Rimóc: Szörnyű tragédia a Szita családban: a Nógrád megyében holtan talált horgász nem más, mint a nagybeteg Jázminka (7) apukája. Aki egyedül tartottal el az egész családot és egyetlen támasza volt feleségének, akivel együtt nevelték Jázminkát, a Nógrád megyei kislányt, aki izomsorvadással született, és ágyában megfordulni sem tud egyedül.


Pár héttel ezelőtt jött a csodálatos hír: neki ítéltek egy majdnem 100 milliós kezelést, amely esélyt ad arra, hogy valaha futhasson a hétéves kislány. Az óriási örömnek azonban tragédia vetett véget a napokban: Jázmin apukája, a család fenntartója hirtelen elhunyt, méghozzá nem messze Szécsénytől, a helyi Sóderbánya-tó fenekén találták meg a holttestét.

A Tündérkör Alapítvány azonnal felkarolta a családot, SOS gyűjtést szerveznek a beteg gyermekével egyedül maradt anyának.

Jázminka egy általunk több éve felkarolt kislány, aki tolószékben éli az életét. Anyukája a nap 24 órájában mellette van, hiszen a kislány tehetetlen. Apukája, Szita József volt a családfenntartó, de sajnos tragikus körülmények között elhunyt. A családnak minden segítő kézre és biztatásra szüksége van, aki tud, segítsen! – mondta Tóth Ferenc, a Tündérkör Alapítvány kurátora.

Szeretett férje halálát még vizsgálja a rendőrség, az azonban biztos, hogy alkoholt vagy kábítószert nem találtak a szervezetében.


– Van a tónál egy apró faház, amit Jázmin és az apja is imádott. Részletre tudták csak megvásárolni, de sok örömük volt benne: mindig kijártak, teraszt épített rá Józsi, csinosítgatta. Józsi vasárnap is lement a házhoz, hogy folytassa a terasz építését, közben pedig kitette a pecabotokat. Előző este beszélt Henivel, mondta, hogy vasárnap estére otthon lesz – nyilatkozta Jázmin keresztanyukája. Az apa még reggel fél nyolckor írt két szerelmes sms-t a feleségének. Henriett fél órával később telefonált neki, de akkor már nem érte el.

Az alapítvány minden követ megmozgat, hogy Henit és Jázmint segítse, hiszen a beteg kislányt egy órára sem hagyhatja magára az anya, a pénzt viszont az apa vitte haza. Az alapítvány kurátora első lépésként egy „gyorssegélyt” utalt az anyukának, de további összefogást remél.

Ha szeretne és tud segíteni…

Ha szeretne segíteni az OTP, Tündérkör Alapítvány számlaszámára utalva megteheti, közleménybe írva, hogy „Jázminka”. A számlaszám a következő: 11738008-20899541. Kérünk minden jóravaló embert, egy megosztással segítse a félárván maradt Jázminkát és családját. A nevükben is, hálásan köszönjük!