Szörnyű tragédia: munkából hazafelé nyomta agyon a tűzoltóautó Jánost, aki sosem térhet már haza a családjához! Nyugodj békében drága lélek! EZ történt pontosan:


Budapest: Éppen munkából igyekezett haza János, amikor ráborult autójára a monstrum.

Esélye sem volt a túlélésre B. Jánosnak (†64), akinek egy több tíz tonnás tűzoltóautó borult rá a kocsijára: a személyautó kasztnija azonnal összeroppant, maga alá temetve a járművében gyanútlanul ülő férfit. Úgy tudjuk, a szerencsétlenül járó sofőr éppen munkából tartott hazafelé, ám szerettei már hiába várták: csak a halálhíre érkezett meg hozzájuk.


– Többen odarohantak, hogy segítsenek a bajba jutott férfin, de egyszerűen lehetetlen volt őt puszta kézzel kiszabadítani – árulta el névtelenséget kérve a Nagyszőlős utca és a Budaörsi út kereszteződésében történt baleset egyik szemtanúja. – Egy autós beszélt vele, így nem halt szörnyet, ám mire a segítség kiérkezett, már csak a holttestét tudták kivágni a kocsiból – tette hozzá informátorunk, aki arról is beszámolt, hogy a következő tűzoltóautó, amelyik a korábban balesetező autókhoz érkezett segíteni, egy Audival koccant, leszakította a lökhárítóját. A második balesetben senki nem sérült meg.


Úgy tudjuk, az autóra dőlő tűzoltóautó épp a IX. ke­rü­le­ti tűzesethez vonult, amikor bekövetkezett a tra­gé­dia.

– A tűzoltók egy tűzesethez vonultak kék lámpával, szirénázva, amikor oldalára borult a több tíz tonnás gépjármű. Az autóban egy ember ült, ő a helyszínen meghalt. A tűzoltóautóban nem sérült meg senki – tájékoztatott korábban Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője.

Egy nappal a baleset után ismét megkerestük a katasztrófavédelmet, ám a baleset körülményeit a Katonai Főügyészség vizsgálja. Úgy tudjuk, bár a lánglovagoknak nem esett bajuk, biztonsági okokból megfigyelésre kórházba szállították őket. A tűzoltóautót több órával a baleset után végül két daruval emelték le a roncsról.
Hiába érkezett gyorsan a segítség, nem élte túl a döbbenetes balesetet.


Az ügyvéd szerint komoly büntetésre számíthat a tűzoltóautó vezetője, ha bebizonyosodik, hogy ő hibázott a balesetnél.

– A kék lámpa használata csak bizonyos KRESZ-szabályok alól mentesíti a tűzoltóautó vezetőjét. Azonban nagyon fontos, hogy semmilyen körülmények között nem veszélyeztetheti a közlekedésben részt vevő többi jármű vezetőjét – árulta el dr. Ikanov Gábor szakjogász, aki arról is beszélt lapunknak, hogy az elhunyt férfi családja a baleset miatt később kártérítési pert indíthat a katasztrófavédelem ellen.

Adjunk szabad utat!

A megkülönböztető fényjelzést használó gépjárműnek minden járművel, minden helyzetben elsőbbsége van. Félrehúzódással, megállással lehetővé kell tenni számára a szabad haladást. Megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművet előzni tilos.