Erre nincsenek szavak: A fiú anyukája mellrákos lett, de ő feltalált egy olyan melltartót, ami milliók életét menti majd meg! Figyeljétek mit vitt véghez:


A fiú anyukája mellrákos lett, de ő feltalált egy olyan melltartót, ami milliók életét menti majd meg. Kérlek oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek erről a zseniális találmányról!


Julian Rois Cantu még csak 13 éves volt, amikor édesanyjánál már másodszor diagnosztizáltak mellrákot. Éveken át harcolt ezzel a súlyos betegséggel, aminek a vége az lett, hogy sajnos mindkét mellét amputálni kellett.

Nem vették időben észre a betegséget Julian édesanyjánál.

"Az édesanyám mindkét mellét elveszítette és az életét is majdnem."

Julian rájött, hogy a világon több millió nő számára lenne hasznos, ha a rákos betegséget időben lehetne diagnosztizálni. Igaz, hogy a nőket rendszeresen behívják rákszűrésre, néha olyan apró a változás, hogy nem lehet észrevenni.

Ezért arra gondolt,hogy kitalál egy olyan melltartót, ami több millió nő életét mentheti meg.

Az EVA melltartóba több mint 200 érzékelő van beépítve, melyek segítségével a mellrák korai stádiumban felismerhető. A melltartót egy héten kb 60-80 percen keresztül kell viselni, ez idő alatt a szenzorok információt gyűjtenek össze a mellekről. A melltartó felismeri a bőr minőségét, színét, vérellátottságát, hőmérsékletét. Az összes információt bluetooth-on keresztül elküldi a számítógépünknek vagy a mobil telefonunknak. A melltartó viselője így majd figyelheti, hogy változás van-e az adatokban.


Julian mindössze 17 éves volt, amikor cégét megalapította. A cég neve Higia Technologies.

Ma Julian 18 éves, a cég pedig egyre nő. Cége nem olyan régen nyert díjat a Global Student Entrepreneurship Awards megmérettetésen. Remélhetőleg Julian új melltartó ötlete több millió ember életét menti meg az elkövetkezendő években. Gratulálunk fiatalember! Igazán nagyszerű és emberséges dolog amit véghezvittél! Le a kalappal!