Füzesabony előtt megállt velem a vonat a semmi közepén és elballagott a vezetője... Elsőre felháborító, de mégis érthető miért tette... - Ti mit csináltatok volna a helyében?!


Lejárt a munkaideje, ezért fogta magát és Füzesabony előtt megállt a pusztában és kiszállt a vonatból a Dália IC vezetője, számolt be az egészen szürreális esetről a Bors.


A lap egyik olvasója szerint a Nyíregyházára tartó InterCity eleve késéssel indult reggel a Keleti pályaudvarról műszaki hiba miatt. Ezt ugyan sikerül kijavítani reggel 7 után, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vonalon csak délutánra állt helyre a közlekedés.

Lente Endre a keresztgyermeke ballagására indult a járattal, el is aludt útközben, és arra ébredt, hogy állnak a semmi közepén.

Jött a kalauz, és azt mondta sűrű elnézéskérés mellett, hogy sajnos itt most állni fogunk egy darabig, mert a mozdonyvezetőnek lejárt a munkaideje – mesélte Endre.


Nagyjából fél órát kellett várniuk, mire Füzesabonyból megérkezett egy másik vezető, akivel folytatni tudták az utat. A vonat így reggel 9 óra helyett 10 óra 30 perc körül érkezett meg Füzes­abonyba.

A Bors megkereste a MÁV-ot az esettel kapcsolatban, de a mozdonyvezetőt érintő problémára nem kaptak választ. Mondjuk ezt nem csodáljuk. Őszintén,  Ti mit csináltatok volna a helyében..?