SOS! SEGÍTS TE IS! Szívszorító levél a Vadászi lányoktól egyenesen a gyermekotthonból: „Szeretjük apát, nem akarjuk elveszíteni, tessék nekünk segíteni..!” - Kérjük egy megosztással segíts Te is a lányoknak, hogy NE veszítsék el az édesapjukat!


„Szeretjük apát, nem akarjuk elveszíteni, tessék nekünk segíteni” – így szól a három Vadászi lány szívszorító levele. Boglárka (12), Zsanett (10), és Réka (8) most egy átmeneti gyermekotthonban él apjukkal, Vadászi Józseffel (48), ám szerződésük egy hónap múlva lejár, és nem kizárt, hogy a férfi az utcára, a lányok pedig gondozásba kerülnek.


Versenyt futunk az idővel: hiába osztom be forintról forintra a pénzem, a vész nem kerül el minket! Pedig a három lányomért mindent megtennék és meg is teszek, de lehet, hogy júniusban ez már kevés lesz – mondta kétségbeesetten az apa.

A lányokat 2014-ben hagyta magukra anyjuk, József szerint egy másik kapcsolatért. A kálvária itt még nem ért véget: önkormányzati lakásuk 2016-ban leégett.


– A tűzoltók szerint a cserépkályhából pattant ki egy szikra. A felújítás után egy kis időre visszaköltöztünk, de a munkahelyem megszűnt, a nyugdíjamat felfüggesztették, így a lakás kicsúszott a kezeim közül – folytatta a férfi.

Ezután egy szülő ajánlott fel egy irodát négyüknek, végül felújítás miatt onnan is pakolniuk kellett. Így kerültek a nyíregyházi Családok Átmeneti Otthonába, de szerződésük lejár egy hónap múlva. Józsefék jelenleg 56 ezer forinttal tartoznak, így még az sem kizárt, hogy utcára kerülnek.


A lányok levélben kértek segítséget, hogy ne kelljen elszakadniuk édesapjuktól, és együtt maradhasson a család!

Most négy órában dolgozom: reggel a suliba viszem a lányokat, majd dolgozom, hazafutok, főzök, majd megyek újra a lányokért. Összesen 74 ezer forintot kapok kézhez havonta, és ezt, ha megveszülök sem tudjuk beosztani. Így az adósságok csak halmozódnak. Más nem maradt: segítséget kell kérnem, hogy ne veszítsem el a lányaimat – csuklott el a hangja az apának. A gyerekek rajzot is készítettek.
József állítja, hogy az önkormányzatnak 135 levelet írt, de egy egyszeri 10 ezer forintos segélyen kívül segítséget nem kapott. Az ügyben kerestük a polgármestert, de lapzártánkig nem érkezett válasz. Józsefet és a lányokat azonban szorítja az idő:

- ha bármilyen lakhatási lehetőséggel vagy adománnyal segíteni tud, a Raiffeisen Bank 12042816-01480237-00100000 számlaszámára utalva megteheti.
Megkérünk minden jóakaró embert, egy megosztással segítsen a lányoknak visszakapni az édesapjukat!