4 jó embert ölt meg Rezesova. 6 év börtön után élheti tovább a milliárdosok gondtalan életét. 200-al száguldott az X5-ös bmw-vel a fiat puntóba. Egy megosztással fejezzük ki mi is tiltakozásunkat!


Mint megírtuk: példás magaviselete miatt augusztusban kiengedik a börtönből Rezesovát, aki 2012-ben ittasan, 165-tel nekiment kocsijával egy Fiat Puntónak. Négy áldozata a roncsban összeégett. 


A Fővárosi Törvényszék július 5-én tette jogerőssé, hogy feltételesen szabadlábra bocsátják a szlovák milliomosnőt. „A feltételes szabadság próbaidejének tartama azonos a szabadságvesztés hátralevő részének tartamával” – közölték a sajtóosztályon, vagyis a kiszabott ki­lencből le nem ült három évet azzal a feltétellel töltheti szabadlábon, hogy semmilyen törvényi kihágást nem követ el.

Az áldozatok egyik hozzátartozója a Borsnak elmondta: nem lepődtek meg. És hogy Rezesová kevesebbel is megúszta volna, ha annak idején nem lépnek időben. Ezzel arra utalt, hogy a tárgyalások alatt egy gyászoló fiú nyílt levélben fordult az akkori államtitkárhoz, Patyi Gergelyhez, hogy felhívja a figyelmet a szakértői szabálytalanságokra. Például, hogy Melegh Gábort, aki az egyik legismertebb név a műszaki szakértők között, először az áldozatok hozzátartozói szerették volna a perben felkérni. Őket összeférhetetlenségre hivatkozva visszautasította a szakértő, később viszont Rezesová védőjének felkérését elfogadta.


Nincsenek meglepve a döntésen – ezt mondta Eva Rezesová szabadulása kapcsán az áldozatok egyik közeli hozzátartozója a Borsnak
– A hozzátartozóknak soha nem lesz megnyugvás, nincs, ami enyhíthetné ezt a fájdalmat, négy fantasztikus ember halt meg értelmetlenül, több család életét tette tönkre Rezesová, és még csak bocsánatot sem kért soha. Hogyan hihetnénk el, hogy megváltozott a börtönben? – tette fel a kérdést a rokon. A balesetben elhunytak gyerekei közül egyébként csaknem mindenki elköltözött a Heves megyei településről, ahol korábban szüleikkel éltek.