Ami sok az sok! Besokalltam a nyugdíjukra panaszkodó dúsgazdag művészeinkből - az én 82 éves nagyapámra ki gondol?!


Ami sok az sok! Már kora reggel felmérgeltem magam, amikor arról olvastam több oldalon is, hogy Koós János, arról beszélt, hogy 48 500 Ft. nyugdíjat kap, ami még az éhenhalásához sem elég. De folytathatnám még a panaszkodó művészek sorát. Említhetném Nagy Ferót, Medveczky Ilonát vagy éppen Demjén Rózsit.


Kezd elegem lenni belőlük és a panaszkodásukból!

Minden tiszteletem az övék, de annyit sajnáltatják magukat, hogy ezt már nem hagyhattam szó nélkül. Kérdem én! A 82 éves nagypapám nyugdíjával ki foglalkozik? Egy életet ledolgozott a Magyar Királyi Állami Vas-, Acél- és Gépgyáraknál! 40 éven keresztül, minden áldott nap hajnalban kelt.

Az ő nyugdíja se sokkal több...

Hírességeink is meséljenek inkább arról az időszakról, amikor heti 6-7 fellépésük volt és mindenre tellett. Az én nagypapám, ahogy hívták a többiek is, Pali bácsi többször is a hónap és az év dolgozója is volt a gyárban.Hiába a 40 ledolgozott éve, még így is kevés a nyugdíja! Fura mód Ő mégsem panaszkodik soha. Csak él szerényen és büszkén.


És tudjátok mit! Nem az nagyapám az egyetlen ebben az országban, akinek ilyen alacsony a nyugdíja! Számtalan hozzá hasonló idős ember él megalázóan alacsony pénzből! Ezen azért elgondolkodhatnának, a nyugdíjukra panaszkodó művészeink is!

Ha egyetértesz a leírtakkal, kérlek oszd meg a cikket ismerőseiddel is!