FRISS! Megrázó részletek a tegnap előtt medencébe fulladt 1,5 éves Benedek babáról! ÍGY halt meg az ártatlan kis csöppség: A nagymama tehetett mindenről! Mutatjuk a részleteket:


FRISS részletek kerültek nyilvánosságra! Keserves kiabálásra és hangos szirénázásra lettek figyelmesek Mosonszentmiklós lakói hétfő kora este.


Egy háromgyermekes család legkisebb tagjához érkezett a segítség: egy másfél éves kisfiú életéért küzdöttek a mentők, ám úton a kórház felé, a mentőautóban leállt a kicsi szívverése. A gyermek élettelen testét nem sokkal korábban egy kerti medencében találták meg.

– Épp pihenni készültem, amikor megláttam, hogy egy mentőautó áll meg a szomszédban – kezdi a család egyik szomszédja.

– Nem akartam elhinni, amikor később megtudtam, hogy Benedek miatt jöttek ki! A kicsi igazi eleven fiúcska volt, mindenki imádta – folytatta.

Az egész település gyászolja a gyermeket, nem volt olyan lakos, aki ne morzsolt volna el egy könnycseppet a hír hallatán. Jól ismerik a családot, hiszen az apa igazi ezermesterként mindenkinek segít, ha hívják.

A másfél éves Benedek elmerülhetett a combközépig érő vízben /Fotó: Facebook
– Mindenki ismeri a családot, nekem is az unokáim egy oviba járnak a középső gyerkőccel. Zsolt szerelőként dolgozik itt és a környéken, ha baj van, csak őt hívjuk. A párja, Zsuzsa is most állt vissza nemrégiben a munkába – kezdi egy másik falubeli.


– A szülők magukba roskadtak, teljesen elzárkóztak a külvilágtől. Úgy tudjuk, épp egy ismerősükhöz ugrottak át pár percre, a gyerekeket pedig az anya, Zsuzsa édesanyjára bízták. A járókerettel közlekedő, rokkantnyugdíjas asszony vigyázott a három csöppségre, amikor egy pillanatra bement a házba. Ennyi kellett, hogy bekövetkezzen a tragédia, ugyanis amikor visszatért, a kertben felállított medencében talált rá a kisfiúra – mondta a szomszéd. A medencében a víz legalább combközépig ér egy felnőttnek, így az apró gyerek könnyedén elmerült benne.

A tragédia kapcsán kerestük a családot, de nem kívántak lapunknak nyilatkozni. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendő-főkapitányság indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Jelenleg gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyik a nyomozás. Abban az esetben, ha valakiket bűnösnek találnak a baleset kapcsán, úgy egy, de akár öt év börtönre is számíthatnak.

Mindenki felelős

– Mindkét felet terheli felelősség: elsősorban a nagymamának kell felelnie a történtekért, ám ha kiderül, hogy a rokkantsága megakadályozta abban, hogy megfelelően vigyázzon a gyerekekre, és erről a szülők is tudtak, úgy ők is gyanúsítottakká válhatnak – mondta dr. Györei Péter ügyvéd.
Nyugodj Békében Drága kis Benedek Baba! Az angyalok vigyázzák álmaidat! Részvétünk a gyászoló családnak!