Az ember a legnagyobb állat: Dróttal kötözték meg és a híd alá hajították a vétlen farkaskutyát! - Ti milyen büntetést adnátok az elkövetőnek?


"Csak egy pszichopata képes ilyesmire" - vonja le a tanulságot egy kassai kutyamenhely, melynek munkatársait hétfőn egy olyannyira szörnyű esethez riasztották, amelyre egyszerűen nem találni szavakat. 


"Odamentünk... Feküdt, és ahogy megközelítettük, olyat láttunk, amilyet soha azelőtt" - áll a menhely Facebookon közzétett posztjában. A kutyamentők valóban példátlan és brutális helyzettel szembesültek: 

Egy nőstény német németjuhász feküdt a Kassához közeli abaújszakalyi (Sokoľany) híd alatt. 

Az erőtlen, haldokló állat lábai és pofája össze voltak kötözve, az erre használt drót már a kb. három-négy napja ott heverő, magatehetetlen kutya húsába és csontjába vágott. 

A menhely munkatársai azonnal állatkórházba szállították az ebet, ahol megszabadították a drótoktól és a madzagoktól, sebeit ellátták, és infúziót is kapott. 


"Eleinte mindannyiunkat meg akart harapni, ezen nem is csodálkozunk. Később megnyugodott, ivott és evett is. Az állatorvosok összerakják őt, de a szivecskéjének szerető otthonra van szüksége" - írják a kutyamenhely Facebook-oldalán az Elisabethnek elnevezett németjuhászról. 

A kutyusnak még fel kell épülnie sérüléseiből, de már keresik a megfelelő gazdát számára.