Beintett a halálnak a rákos édesanya! A magyar orvosok már teljesen lemondtak róla, mégis jobban van Edit! Hihetetlen történet az övé:


Fityiszt mutatott a halálnak Tancsik Edit (43): az asszonyról a magyar és az osztrák orvosok is lemondtak, így abbahagyta a kemoterápiát, és visszatért a régi életéhez. Szinte hihetetlen, de minden várakozás ellenére nem ragadta el a gyilkos kór, sőt egy év alatt látványosan jobban lett.


Az asszony rákkal való küzdelméről a Blikk is beszámolt: Edit akkor még kezeléseket kapott, de az állapotához való hozzáállása nem mindennapi volt. Edit egyszerűen nem hagyja, hogy a betegség tudata átvegye az uralmat az élete felett.

– 2012 végén találtam egy csomót magamban, kiderült, hogy egy igen agresszív ráktípus, a PNET, ami áttétet képzett a tüdőmben – emlékezett vissza Edit. – Időközben Innsbruckba költöztünk a férjemmel, és felváltva jártam a kezelésekre a magyar és az osztrák kórházakba. Magyarországon 2015-ben mondták először, hogy nem tudnak értem többet tenni, Ausztriában pedig egy évvel ezelőtt, utolsó lehetőségként őssejtbeültetést kaptam. A kontroll-CT továbbra is másfél centiméteres tumorokat mutatott a tüdőmben, így az ottani orvosok is azt mondták: nincs tovább, mindent megtettek, amit csak lehetett.

Magyarországon és Ausztriában is próbálták meggyógyítani
Edit a rossz hírek ellenére nem keseredett el, hanem nagy döntésre jutott: hat év kórházjárás után visszatér a régi életéhez.

– Mindent megtettem, és minden terápiát kipróbáltam, ami emberileg és orvosilag lehetséges. Szerencsém volt, mert jó állapotban voltam, nem volt szükségem gyógyszerekre. Arra jutottam, hogy amennyi még megadatik nekem, azt szeretném normális körülmények között leélni – folytatta.


– Egy év eltelt az utolsó CT-vizsgálatom óta. Híztam 10 kilót, ami a daganatos betegeknél nagyon jót jelent, és egyre nagyobb lett a teherbírásom. Most naponta akár 10 órát is dolgozom gond nélkül. Vizsgálaton azóta sem voltam, nem tudnám még egyszer végighallgatni a halálos ítéletem. A csodában nem hiszek, nem képzelem, hogy meggyógyultam, egyszerűen csak jól érzem magam – mondta.

Edit kisfiával minden pillanatot megragad, hogy boldog perceket töltsenek együtt
– Nem kizárt, hogy tényleg javulás állt be az állapotában, ez előfordulhat a daganatos betegeknél – fejtegette dr. Bense Tamás. – A rákos sejteket az immunrendszer is le tudja győzni, erre segít rá az orvostudomány. A mentális hozzáállás nagyon fontos a gyógyulásban: aki hiszi, hogy legyőzi a rákot, annak jó eséllyel sikerül is.