EZ már kimeríti a felháborító fogalmát: új törvényt hoznak ami gyorsabbá és könnyebbé teszi a kilakoltatásokat! A híradók nem szólnak erről! - Kérjük oszd meg, ha te is ellenzed ezt!


Továbbá 30 új végrehajtót is kineveznek!

Egy törvénymódosítással gyorsítanák és egyszerűsítenék a végrehajtások folyamatát – közölte Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Karelnöke a csütörtöki Magyar Időkben.


Schandl elmondta: már az ősszel a Parlament elé kerülhet a törvényjavaslat, amelynek célja, hogy „gyorsabb, átláthatóbb és egyszerűbb legyen a végrehajtás folyamata”.

A törvénymódosítás a devizahitel-válság miatt felpörgetett kilakoltatások miatt vetődhetett fel: mostanra ott tartunk, hogy naponta 12-15 ember veszíti el az otthonát.


A kilakoltatások legnagyobb része (kb. 60%-a) az adóssággal terhelt lakásokból történt – ez az a kategória, amely az elmúlt években meredeken megnőtt.


Ma egyes esetekben akár egy év is eltelhet a végrehajtás kérése a végrehajtás közt (a jelenlegi jogszabályok például lehetőséget adnak arra, hogy az adós kérje a bíróságtól a végrehajtás felfüggesztését, legfeljebb hat hónapra),

Ez az idő sokszor éppen arra elég, hogy az adós más lakhatás után nézzen, és elkerülje az utcára kerülést.

Ezt az időt rövidítenék le a törvénymódosítással, így garantáltan még több hajléktalan kerül majd az utcákra, ha életbe lép a gyorsítás.

Schadl elmondta azt is: hogy akadálytalanul menjen a “munka”, harminc új végrehajtót neveznek ki, és további 20 hely kiadó még.

Ha te is undorítónak tartod ezt a helyzetet, oszd meg másokkal is, mert a híradók nem szólnak erről!! Tudja meg mindenki milyen országban élünk!