FRISS! Így élnek az édesanyjuk tragikus elvesztése után a hajdúszoboszlói hármasikrek. EZ történt a rengeteg pénzel, amit kaptak adományba:


Fábián Tamás (30) az ország legelfoglaltabb apukája, amióta tavaly decemberben, szülés közben elveszítette feleségét, Lettit (32), aki hármas ikreknek adott életet. A fiatal apa szinte teljesen egyedül gondozza gyermekeit, a hét hónapos Lénát, Mirát és Milánt.


Léna, Milán és Mira
A szörnyű tragédia óta Tamás gyesen van, s bár dolgoznia nem kell, nincs könnyű helyzetben. A helyi önkormányzat még nem tud gondozónőt biztosítani a gyerekek mellé.

– A nagyszülők rengeteget segítenek, de mivel még ők is dolgoznak, ezért heti táblázatot kellett készíteni, precíz beosztással, hogy mikor ki tud a picikkel lenni – kezdte Tamás, aki sohasem lesz képes párja elvesztését feldolgozni, de egyre gyakrabban fedezi fel Letti mosolyát, mozdulatait két kislányában.

Ha Mirára nézek, a feleségemet látom benne. A kislányomnak olyan gyönyörű szemei vannak, mint neki voltak. Valójában sosem leszek képes feldolgozni Letti elvesztését, a picik is rá emlékeztetnek. Sokszor gyengülök el, de aztán tudom, hogy erősnek kell maradnom, hiszen nekik csak én vagyok. Kíváncsi vagyok, ahogy egyre nagyobbak lesznek, kire hasonlítanak majd, kitől mit örököltek – mondta Tamás.

A másfél kilós súllyal született picik egyre virgoncabbak, már kúsznak is. Léna 6,5, Mira 5,7, Milán pedig már 7,6 kilogramm, makkegészséges, mosolygós babák. – Nemrég elkezdtük a hozzátáplálást, kanállal etetem őket, ami nem kis idő. A pelenkák mennyisége is tetemes, a mosógép egész nap megy. A három pici fejlődése tökéletes, de ez sok munkával, törődéssel jár. Kevés éjszakát alszom végig, valamelyik picihez rendszerint fel kell kelni – mesélt a Blikknek mindennapjaikról a korábban kamionsofőrként dolgozó apuka, aki még egy jó darabig nem mehet vissza munkahelyére.

– A kerekes járgányt a hármas ikrek babakocsija jelenti, amit egy cseppet sem könnyű a három gyerekkel kormányozni. Lettivel azt terveztük, hogy a picik születése után a bérelt lakás helyett veszünk egy nagyobbat vagy építkezünk, de egyedül erre nincsen időm – mondta szomorúan Tamás.


Mint az közismert, Tamás feleségét, Lettit a szülések alig egy százaléka után fellépő HELLP-szindróma súlyos vérzéses szövődményével kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, újraélesztették, de a szülés után néhány órával ismét leállt a keringése, és elhunyt.

Bankban őrzi a család hárommilliós adományát

A debreceni Tündérkör Alapítványon keresztül több mint hárommillió forinthoz jutott Tamás, aki még bankban őrzi a jó szándékú emberek adományát, amiből új otthont teremthet gyermekeinek. A Tündérkör Alapítvány Adunk-kapunk nevű egész napos ingyenes rendezvényének jótékonysági koncertjén a Desperadó együttes és a Kerozinból ismert Axel is fellép szeptember elsején, ahol tovább gyűjtenek a családoknak.

– Itt családok segíthetnek családoknak, a belépő „ára” pedig néhány csomag tartós élelmiszer. Öt teherautót szeretnénk megtölteni, amit egyenesen a rászoruló családoknak osztunk majd szét – mondta Tóth Ferenc, az alapítvány kurátora. - Írta a Blikk