Kóbor János ismét megnősült - Ezen a helyen és ilyen pompában vezette oltár elé a nejét a mai napon:


Balatonaliga — Holtodiglan! Kóbor János „Mecky” (75) és Kóbor Deme Zsóka (52) szerda este felvette a házasság szentségét a Club Aliga területén lévő református és evangélikus templomban, tudta meg a Blikk.


Ahogy azt korábban megírtuk, az Omega frontemberének és a modellből lett üzletasszonynak tíz éve csak polgári esküvője volt. Kislányuk, Léna (11) születése után már vágytak a templomi nászra is, s öt esztendeje döntöttek úgy, hogy a tízéves évfordulón oltár elé lépnek.

– Eskümet az égiek előtt is vállalom, de kérnék cserébe egy kis jó időt – nyilatkozta a Blikknek Mecky, és vágya teljesült. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes templomi esküvője a hosszú balatoni naplementével egy időben, röviddel hat óra előtt kezdődött, majd a szertartás után Zamárdiba utazott át a 30 fős násznép, ahol egy pizzériában tartották a fogadást. A tulaj személyesen készítette nekik az esküvői tortát.
Ebben a református és evangélikus templomban mondta ki az igent Kóbor János és Zsóka

– Gondban vagyunk a meghívókkal, mert szűkebb eseményt tervezünk, mint tíz éve – árulta el Kóbor, arra utalva, hogy 2008 júliusában több mint száz vendéget hívtak a polgári esküvőre.

Úgy tudjuk, az Omegát a menedzser, Trunkos András képviselte, a vendégek között viszont ott volt Dunai Antal (75), az Újpest legendás labdarúgója és a két borász barát, Takler Ferenc és Eszterbauer János. A családias hangulatról Zsóka előző házasságából született lánya, Titanilla (27) is gondoskodott, férje mellett féléves kislánya is vele volt.

Kóborék a jachtjukon töltötték az esküvő utáni éjt.

– Mecky és Zsóka olyan izgatott volt, mint aki először áll oltár elé – mesélte Trunkos. – Balaton, nyár, naplemente és barátok. Ennél többet kívánni sem mertek, és mindent megkaptak. Megható volt.

A szertartás idején csak a meghívottak hajthattak be a Club Aliga területére. Kóborék a Balatonnál maradtak: a jachtjukon éjszakáztak, vasárnap pedig már Balatonlellén lép fel az Omega.


Zamárdi híres olasz éttermében volt az esküvő utáni parti, a tulajdonos maga sütött tortát az ünnepelteknek és a vendégeknek. Újra kellett szentelni:

A két világháború között épült, 1937-ben szentelték fel a balatonvilágosi református és evangélikus templomot. 1952-ben államosították, Rákosi Mátyás (†78) pártüdülőt csinált az egész községből. Ezek után a templomot istállónak és raktárnak is használták, végül 1993-ban szentelték újra az épületet, azóta ismét szakrális hely.