Ma Ausztriában voltam a családommal. Ami ott tapasztaltam azt egyszerűen nem hiszem el! Az árakat nézd, ami itthon 1300 forint, ott 600, minket tényleg mindenki átvág?Az árakat nézd, ami itthon 1300 forint, ott 600, minket tényleg mindenki átvág?
Az index fedezte fel: Így néz ki, ha egymás mellé rakjuk ugyanannak az akciós újságnak a német és a magyar verzióját: Németországban egy csomó minden olcsóbb

Konkrétan a Müller karácsony utáni akciós újságjának német és magyar kiadását rakta egymás mellé a Relax.cafeblog.hu. Az alsó sorban a tisztasági betét itthon 745 forint, Németországban 1,75 euró, tehát nagyjából 540 forint. A középső sorban a sampon 1290 forint, ugyanez Németországban 2,22 euró vagyis nagyjából 690 forint, a felső sorban pedig a 495 forintos tea Németországban 344 forintnyi euróba kerül.


Mindezek alapján a megélhetés költségeivel kapcsolatban nem vonható azért le nagyobb összefüggés: azt persze tudni lehet, hogy a német átlagfizetésnek nagyobb a vásárlóereje, mint a magyarnak. Viszont az árak tüzetesebb összehasonítása alapján például egyértelműen kijönne az is, hogy Németországban a szolgáltatások sokkal drágábbak nominális értelemben, mint Magyarországon.