Már haldoklott Péter, mikor észrevette a nővér, hogy mondani akar valamit. Az egész kórház felbolydult...

Ez volt az utolsó kívánsága!

Amikor Péter elvesztette a feleségét 9 évvel ezelőtt, összetört a szíve és magányos volt. Ezért a családtól kapott egy kutyát, hogy legyen társasága. Ettől kezdve elválaszthatatlanok voltak, de a végső órákig senki nem tudta, hogy valóban milyen közel álltak egymáshoz.Amikor Pétert gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták, kutyája ismét társa volt minden pillanatban, de miután bekerült a kórházba külön kellett váljanak. Amikor eljött az utolsó órája, és megkérdezték, hogy van-e valami, amit tehetnek érte, csak a kutyáját akarta még egyszer látni.


A kórház a végsőkig ment el, hogy lehetővé tegye a kutya beengedését, amit amúgy a szigorú egészségügyi előírások tiltanak.

De mindennek az ellenére megtalálták a módját, hogy a két barát újra láthassa egymást, és tisztes búcsút vehessen.„Ő volt minden, ami nagypapának maradt.” - mondja az egyik unoka a kutyáról.

Amikor Péter meglátta barátját, könnyekben tört ki. Miután búcsút vettek egymástól, pár órára rá meghalt. A kutya a temetést is az első sorból követte végig. Most az unokáknál van, de sosem felejti el gazdáját.