ORSZÁGOS GYÁSZ! Nem sokkal ezelőtt, Így vettek végső búcsút, a 70 éves korában elhunyt Orbán Józsitól - Nyugodjon Békében! Egy ❤-el tiszteljük meg mi is emlékét! KÉPEK:


Elkezdődött Orbán Józsi, a 100 Folk Celsius frontemberének búcsúztatása. 


A magyar zenészlegenda halálhírét Littvay Imre zenekarvezető jelentette be július 30-án. Hosszú, súlyos betegség után, 70 évesen hunyt el a kórházban. 

A Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban gyülekezik a gyásznép, ahol búcsúztató szertartást tartanak. A temetése – kérésének megfelelően – Pinkamindszenten lesz, édesanyja melle helyezik végső nyugalomba. 

A búcsúztatón a jobb oldalon foglalnak helyet a barátok, ismerősök, bal oldalon pedig a család és a legközelebbi barátai és zenésztársai. 

A misére teljesen megtelt a templom, ami azt jelenti, hogy több mint kétszázan imádkoztak Orbán Józsi lelki üdvéért a szertartáson. 

Benkő László orgonán játszott a misén. 

- Nagyon izgultam, sőt, kicsit féltem is. Már reggel óta izgatott voltam. Józsi szerette volna, ha az Országút című dal szól a temetésen, ez volt az utolsó kérése. Fontos pillanat volt ez az én életemben is, mert csak egyszer játszhattam el, pont most, mikor régi barátomat búcsúztatjuk - mondta Benkő. 
Kiki, az Első Emelet zenekar frontembere és Berkes Gábor is imádkozott Orbán Józsiért / Fotó: Grnák László

Benkő László orgonán játszott a misén.