Rémálom! Mindössze 5 napos volt a kis Anna baba amikor bekövetkezett minden szülő félelme.. Szülei feljelentik az orvost, aki hibázott! Most a facebook közösséghez fordultak segítségért! - Segítsünk mi is nekik egy megosztással!


Alig telt el pár nap a kis Anna születése után, máris búcsúzni kellett tőle a szeretteinek.


Anyukája, Mészárosné Papp Vanessza (22) állítja: terhessége alatt kapott fertőzését ugyan kezelték, de ki nem gyógyult belőle, emiatt kislánya vérmérgezést kapott, így 5 napos korában elhunyt.

– Először a terhességem 11. hetében fordultam orvoshoz: hüvelyi fertőzésem volt, de a legtöbb, amit tanácsolt az orvosom, az egy intimbetét volt – háborgott Vanessza.

A 20. hétben az állapotos asszony megint orvoshoz ment azzal, hogy egy súlyosabb fertőzést tapasztal, de semmilyen orvosságot nem kapott. A kötelező vizsgálatok persze, rendre rendben voltak, így próbált nem idegeskedni a fiatal pár.

Az esküvői fotón is mutatta Vanessza (22) és Ádám (24), mennyire várják a kislányukat
– A 35. hétben jártam, amikor éjjel elfolyt a magzatvizem. Berohantunk a kórházba. Nem indították meg a szülést, hanem infúziót adtak, illetve antibiotikumot 6 óránként. A másnapi szülésig én „nyitottan” feküdtem egy kórházi ágyon – mondja az anyuka.
A kicsi Annust csak körülbelül 36 órával később hozta világra, az első két órát együtt is töltötték, majd a kicsit elvitték megfigyelésre.

– Egyszerűen máig nem értem, mi történt abban a pár napban: amikor október 6-án megszületett a kislányunk, mindent rendben találtak. Majd két nap múlva a bőre elszíneződött, enni nem tudott – fűzte hozzá az apa, Mészáros Ádám (24).


Mészárosék két napig lehettek boldogok: azután a babájuk roszszul lett.
A baba másnap már lélegeztetőgépen volt, altatásban. Felvetődött a bélperforáció, azaz arra gyanakodtak, hogy gyulladása van, és lyuk keletkezett a bél falán.

– Átszállították egy közeli nagyváros klinikájára, de ott már csak a problémával szembesültünk: vérmérgezése van, illetve szó szerint kilyukadtak, majd elhaltak a vékonybelei. Pár órával később a kezünk között halt meg – tört ki zokogásban az édesanya, aki szerint még most is élhetne gyereke, ha észreveszik a fertőzést.

Az újszülött talán megmenthető lett volna, ha a kórház orvosai az egészségügyi ellátás és terhesgondozás során elvárható gondossággal járnak el – fűzte hozzá a család ügyvédje, dr. Ábrahám László. Kerestük az illetékes intézményt is, de egyelőre nem kaptunk választ. A családdal levélben azt közölték, hogy peren kívüli egyezségre nem látnak esélyt. Az fiatal szülők az ügyvédi eljárás mellett az internetes közösséghez fordulnak segítségért, hogy ez az elrettentő eset többet ne fordulhasson elő más kisbabákkal és hátha olyan visszhangot kap ez a sajnálatos ügy amitől mások is felfigyelnek rájuk és független szakértőkkel is kivizsgáltathatják ezt a tragédiát. - Számolt be a család egyik hozzátartozója.