Rendőrségi figyelemfelhívás a lakosságnak! Soha nem is gondolná, de ÍGY lopják meg az embereket a szupermarketekben! Mutatjuk mire figyeljen nagyon:


Sajnos nem is sejtik de egyre többen esnek áldozatul! Mutatjuk mire kell nagyon vigyázni! 
A napokban több helyről is érkezett beszámoló azzal kapcsolatban, hogy a biztonságosnak hitt szupermarketek és nagy hipermarketek sorai közt lopták meg a vásárlókat.


A tolvajok által bevetett új módszer a vásárlók figyelmetlenségét használja ki! Sajnos nincsenek biztonságban az értékeink a bekamerázott, biztonsági őrökkel védett áruházakban sem, mert nagyon sok esetben a tolvajok az őrizetlenül hagyott bevásárlókocsiból lopják ki a táskánkat!

Ezek a tolvajok sok esetben párban dolgoznak, és általában fiatal nő. Azért alkalmazzák ezt a módszert, mert vásárlás, válogatás közben kevésbé gyanakszunk egy fiatalabb nőre, mint egy zordabb külsejű egyénre. ez azért fontos, mert rájuk kevésbé gyanakodnánk, amikor a polcok között válogatunk.
Makai Gábor klinikai szakpszichológus, elmagyarázta, hogy miért van ez így, idézzük:


”Még mindig él az emberekben az a sztereotípia, akár csak tudat alatt is, hogy a tolvajok, a bűnözők veszélyesen néznek ki, sapkát hordanak, kesztyűben vannak és általában férfiak. Emiatt sokan nem is gondolják, hogy a mellettük álló fiatal, bizalomgerjesztő hölgy esetleg tolvaj lenne: bátran otthagyják mellette őrizetlenül a kosarukat. Sőt: egyre gyakoribb, hogy kisgyermekes anyák lopják el az emberek értékeit, kihasználva az általános emberi pszichológiát, azaz, hogy az életben sem feltételez senki semmi rosszat egy kismamáról, például, hogy lopna” 

Hasznos információk ezek, ha Te is így gondolod, kérjük Oszd meg másokkal is, tudjanak róla minél többen!