A 70. házassági évfordulón is túl van Irénke néni és István bácsi. Mikor meghallottuk mit üzentek számunkra, kicsordult a könnyünk! ❤


Nagyon ritka, úgynevezett kegyelmi házassági évfordulót ünnepelt a kedves idős szolnoki pár.


Kovács István és felesége, Irénke 70 évvel ezelőtt mondta ki a boldogító igent, a pár azóta is kitart egymás mellett. A 70. házassági évforduló nagyon ritka, mivel kevesen tartanak ki egymás mellett, vagy élik meg együtt ezt a szép kort.
Ezután már egyetlen házassági évforduló kapott külön elnevezést, a 75., amit koronaékszer lakodalomnak neveznek.

A 90 éves Irénke néni így mesél a megismerkedésükről és házasságukról: “Egy bálon ismerkedtünk meg Kőtelken, akkor még ritkán, csak a nagyobb ünnepek környékén rendeztek ilyeneket”. Istvánt ezután szinte azonnal bevitték munkaszolgálatra, miután hazatért, még sokáig udvarolt a fiatal lánynak. Kitartó volt, így végül 1947-ben egybekeltek.
Hogy mi a titok?  Hát elmondjuk kedveskéim:


“Feltétel nélküli őszinte szeretet és türelem! Az bizony kell! Látja, mi már nagyon idősek vagyunk, a férjem nehezen mozog, többször felkel éjszaka. Én meg kelek vele, pedig én is fáradt vagyok már, de hát mit tehetnék, segítek. Nagyon jó férj volt mindig is, soha nem járt el kocsmába, nem dohányzott, végigdolgozta az életét, még az unokáknak is segített az építkezésben. Talán ez az, ami a mai fiatalságból már hiányzik..” – mesélte elérzékenyülve Irénke néni. 

A házaspárnak két leányunokája, és négy dédunokája született, és hamarosan akár ükunoka is érkezhet a családba. Ha téged is megérintett ennek az idős párnak az üzenete, kérjük oszd meg másokkal is!  
Forrás: Szoljon