A kis Lili babámmal Ezt a szörnyűséget művelte a kórház, pedig az Ő hibájukból történt! Könyörgök! Ezért vidd a gyermeked magán kórházba, ha jót akarsz neki! Szülők, most NEKTEK üzenek!


A kis Lili babámmal Ezt a szörnyűséget művelte a kórház, pedig az Ő hibájukból történt! Könyörgök! Ezért vidd a gyermeked magán kórházba, ha jót akarsz neki!


Bepereli a nyitrai kórházat egy cserenyei család, amiért a kórházi személyzet hibájából kifolyólag amputálni kellett kislányuk egyik ujját.
Lili, aki most már három éves, koraszülöttként jött világra, és újszülöttként a nyitrai kórházban kezelték.

“A jobb gyűrűsujjába vezették be a kanült, azon keresztül kapta a gyógyszerket. Akkor a doktornő azt mondta, ne számítsunk arra, hogy Lili valaha teljes életet élhet, csak feküdni fog, és azt javasolta, adjuk intézetbe. Mi viszont egy pillanatra sem adtuk fel” – mesélte a történetet könnyeivel küszködve a kislány anyukája.
A kanül egy érbe helyezett vékony műanyag cső, amelyet vérminta vételére, vagy infúziós folyadék/gyógyszer tartós beadására használnak.

Néhány nap után az orvos tapintatlan szavai után a családot újabb sokk érte a kórházban, amikor egy reggelen ránéztek a kislányra.

“A gyűrűsujja teljesen elfeketedett, a kanül környéke elfertőződött, mert nem voltak képesek kivenni, kicserélni. Azonnal közölték, hogy amputálni kell az ujját. Egy ujjpercét távolították el” – nyilatkozta az apuka. 


Lili és családja

Lili ma már három éves, és a rengeteg rahabilitációs kezelésnek, valamint az odaadó családjának köszönhetően szinte teljesen felépült – ugyanúgy jár-kel és játszik, mint kortársai, de jobb végtagjaival, főleg a kezével még problémái vannak. Szülei elmondása szerint amikor változékony az időjárás, kislányuk ki sem kel az ágyból, és arra panaszkodik, hogy nagyon fáj a jobb keze.

Az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal közben hivatalosan is megállapította, hogy valóban a kórházat terheli a felelősség azért, mert a kislány ujja elfertőződött és amputálni kellett. A szülők bírósági úton követelnek kártérítést a műhiba miatt az egészségügyi intézménytől.