A tragikusan elhunyt 8 éves Adrienn édesanyja lassan bele őrül a kislánya hiányába, addig hidegvérű gyilkosa, Farkas Ferike vígan hízik, dagad a börtönben! - Biztos jól van ez így?!


Ahogy telik az idő egyre rosszabb lelki állapotban van a brutális kegyetlenséggel megölt kislány, Horváth Adrienn (†8) édesanyja.


Az asszonyt a fájdalmas hiányérzeten túl az is nagyon bántja, hogy hiába próbál a rendőrségnél tudakozódni, nem kap válaszokat a nyomozás állásáról.

– Tudom, hogy a lányomat semmi nem hozza már vissza, de talán könnyebb lenne, ha tudnánk, hogy pontosan mi történt vele élete utolsó perceiben. Rengeteg kérdésünk lenne, de sajnos jelenleg nincs kinek feltenni. A nyomozók mindig annyit mondanak, hogy majd a vizsgálat legvégén tájékoztatnak a részletekről. Nemrégiben előkerültek Adri régen nem látott gyerekkori képei, most azt nézegetjük minden este. A testvére mindennap kimegy hozzá a temetőbe, azt mondja, ő csak így tudja elviselni Adri hiányát – mondta el a Blikknek Horváth Győzőné.

Mint ismeretes: idén májusban a hajmáskéri F. Ferenc (16) elment Adriennék sólyi házához, és elhívta játszani a nála jóval fiatalabb kislányt. Miután a gyerek nem ért haza estére azonnal a keresésére indultak. A kutatócsapat a gyerek lemeztelenített holttestét egy patakmederben találta meg. A rendőrök másnap letartóztatták a hajmáskéri F. Ferencet (16). Kiderült: a szomszéd településen élő fiatalember egy kővel agyonverte a kislányt, állítólag azért, mert nem akarta azt játszani, amit ő javasolt. Az a mai napig kérdéses, hogy a feltételezett elkövető szexuális erőszakot is végrehajtott-e a gyereken?


F. Ferenc (16) a rendőröknek elismerte a gyilkosságot, most előzetes letartóztatásban van
– Tudni akarom, mit tett a kislányommal ez a fiú! Annyit sikerült ezzel kapcsolatban kiderítenünk, hogy hüvelyi behatolás nem történt, de hát ugye sajnos a szexuális erőszaknak más módja is van. Felfoghatatlan számomra, hogyan képes valaki ilyen szörnyűségre, mint amit ez az ember tett. Bevallom: szívesen feltennék neki néhány kérdést. Az anyja soha nem jött el hozzánk, hogy elnézést kérjen vagy részvétét fejezze ki a gyerekünk halálával kapcsolatban – fogalmazott a gyászoló édesanya.

F. Ferenc rendőrségi kihallgatásán elismerte, hogy ő ölte meg Adriennt. A börtönben öngyilkosságot kísérelt meg, de az őrök még időben észrevették, hogy mire készül, így megakadályozták, hogy véget vessen az életének.

Tíz év börtönt kaphat.
F. Ferencet 14. életévet be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Abban az esetben, ha a bíróság is bűnösnek találja, maximum 10 éves börtönbüntetést kaphat, hiszen tette elkövetésekor még nem volt nagykorú.