Embertelenül kemény büntetést kapott ez az idős néni, aki az Alle előtt árulta a virágait! Nagyon kevés a nyugdíja, csak egy kis pluszt szeretett volna.. Ha te sem értesz egyet EZZEL, kérjük egy megosztással jelezd!


Engedélyek nélkül, ráadásul "feketén" árulta a virágait egy idős nyugdíjas néni Budapesten az Alle előtt. A közterület felügyelet kapta az első riasztást, nekik azt mondták, hogy egy idős néni kábítószert árul, de kiderült, hogy csak virágokat, a kevés nyugdíja kiegészítéseként. 


Viszont a NAV ellenőrök nem voltak ennyire kedvesek. Egy egész mikrobusszal vonultak ki a helyszínre, ahol a nénit előállították, és bevitték kihallgatásra. 

Megkeresésünkre azt az információt kaptuk, hogy eljárás folyik egy Fóti nyugdíjas asszony ellen, a vád "Közterületen engedély nélküli értékesítés 200/A. §" Amely helyszíni bírság kiszabása mellett visszaesőként komolyabb büntetésre számíthat.  A helyszíni bírság 150 ezer forint volt.

Megkérdeztük a köztereseket, hogy milyen mód van a kifizetésre, esetleg méltányosságból az idős korára való tekintettel el engednék-e, illetve gondolunk itt a részletfizetésre, ezt írták: 


A kiszabott helyszíni bírság összege méltányosságból nem engedhető el, csökkentésére vagy részletfizetés engedélyezésére a Közterület-felügyelet nem jogosult. Ha a jogszabályban rögzített 30 napos határidőn belül a helyszíni bírságot nem fizetik meg, akkor az eljárás lefolytatása céljából a szabálysértési ügy továbbításra kerül az illetékességgel rendelkező rendőrkapitányság felé. Értjük mi a törvényeket, de kérdezzük. Emberség és méltányosság mégis hol marad? Ha te sem értesz egyet az ilyen bánásmóddal kérjük egy megosztással jelezd! Szomorú..!