FRISS! Kiverte a biztosítékot az egészségügyért felelős államtitkár legfrissebb nyilatkozata: "Erre is felhatalmaztak minket, mikor 2/3-dal nyertük meg a választásokat.." - Ossza meg kérjük, aki szintén nem ért egyet megdöbbentő szavaival!


Egy ma megjelent korábbi cikkben igen nagy port kavart a kormány által bevezetésre került, Budapesten  2018. 09.12-én az országgyűlés által is elfogadott legújabb rendelet, ami szerint bizonyos ellátások, kezelések és műtétek igénybevételének a felső korhatárát szabályozza.


Az új szabályozás többek között kimondja, hogy 75 év felett nem járnak a legmodernebb és egyben legköltségesebb életmentő terápiák. Rengetegen támadták és háborodtak fel ezen az igencsak botrányos és megkérdőjelezhető döntésen. Főleg azért, mert meg sem kérdezték az embereket és úgymond helyettünk döntöttek. Szokatlanul gyorsan, már a mai napon jött a kormánytól a hivatalos válasz ez ügyben, melyet Dr. Nagy Anikó az egészségügyért felelős államtitkár nyilatkozott: 


"Rengeteg szakember bevonásával, statisztikai számítások alapos elemzése után, úgy kalkuláltuk, hogy jelenleg nem áll rendelkezésükre elegendő forrás, az állampolgárok által befizetett TB-ből, hogy mindenki életét megmentsék, ezért valahol meg kellett húzni a határt, ezért döntöttünk a 75 év mellett. Felelős kormányként, határozott, és megalapozott döntést kellett hoznunk. Többek között erre is felhatalmaztak minket újra, mikor 2018 áprilisában ismételten 2/3-dal nyertük meg a választásokat. Hosszútávon ez a magyar emberek javát szolgálja majd." - nyilatkozta a megosztó sorokat Dr. Nagy Anikó.

Ti mit gondoltok erről? Ha ti sem értetek egyet a rendelettel és szavaival, egy megosztással kérjük fejezzétek ki!