FRISS! Olyan kijózanító nyílt levelet írt Vona Gábor az egészségügyért felelős államtitkárnak, amely minden igaz magyar szívét megdobbantja! Sorait órák alatt több ezren osztották meg. Add tovább te is, ha egyetértesz vele!


Hatalmas felháborodást váltott ki egy tegnap megjelent sajtóközlemény, ami azt taglalta, hogy bizonyos ellátások, kezelések és műtétek igénybevételének a felső korhatárát törvény szabályozná. Ezt a tegnapi napon Dr. Nagy Anikó az egészségügyért felelős államtitkár nyilatkozta le. Magyar emberek tízezrei háborodtak fel sorain és magán a stíluson, melyet képviselni mert. Az alábbi sorok hagyták el száját: 


"Rengeteg szakember bevonásával, statisztikai számítások alapos elemzése után, úgy kalkuláltuk, hogy jelenleg nem áll rendelkezésükre elegendő forrás, az állampolgárok által befizetett TB-ből, hogy mindenki életét megmentsék, ezért valahol meg kellett húzni a határt, ezért döntöttünk a 75 év mellett. Felelős kormányként, határozott, és megalapozott döntést kellett hoznunk. Többek között erre is felhatalmaztak minket újra, mikor 2018 áprilisában ismételten 2/3-dal nyertük meg a választásokat. Hosszútávon ez a magyar emberek javát szolgálja majd." - nyilatkozta a megosztó sorokat Dr. Nagy Anikó.

Sorai akkora felháborodást keltettek, hogy a jobbik elnöke, maga Vona Gábor üzent neki személyesen. Szavait változtatás nélkül idézzük:


"- a tegnapi napon értesültem Dr. Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár kijelentéséről. Ami őszinte leszek, leírhatatlanul felháborított, sőt mi több, felelős igaz magyarként a szívembe égett. Felháborodással olvastam sorait. Meggyőződésem, egy államtitkár ilyet nem jelenthet ki, illetve ha igen, ott már régen nagy a baj. Elhivatott politikusként kikérem magamnak az ország, sőt mi több a magyarság nevében, hogy ilyet mondjon bárki is. Az ilyen, nem való a politikába, és azonnali hatállyal követelem lemondását. Itt is tisztán látszik, hogy amíg az elmúlt évtizedek kormányai azt keresték, mi az, ami szétválasztja az embereket, mi azt keressük, mi az, ami összeköt bennünket. Ezért harcolni fogok, ha kell, magánemberként is!"
Én és pártom egy biztonságos, élhető, igazságos és szabad országot akarunk, nem egy olyat, ahol rettegni kell, már azért az alapvető jogért is, ha az ember idős létére kórházba kényszerül és ellátásra szorul. Ilyet egy demokratikus országban egyszerűen nem lehet."
A jelszavunk tehát továbbra is: magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel! Maradok tisztelettel,
Vona Gábor
Ti mit gondoltok erről? Kérjük Add tovább te is, ha egyetértesz vele!