Imádkoztam Istenhez, hogy a 380 grammal világra jött kisfiamat lássam felnőni.. Az orvosok sem hittek benne! Most 7 éves.. Üzenném nektek sose adjátok fel! Kérlek támogassátok az én kicsikémet néhány jó szóval, ha szerintetek is megérdemli! Ő itt az én hősöm:


Mindössze 380 grammal született Cziglan-Farkas Sebastian a Semmelweis Egyetem 1. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján immár hét évvel ezelőtt. A terhesség 23. hetében 23 centisen jött világra. A kis Sebastian akkor egyike volt a legkisebb súllyal világra jött koraszülött babáknak Magyarországon.


Orvosai nem jósoltak rózsás jövőt a szülőket, öt százalék esélyt adtak a kis sebi életben maradására. A tudomány jelenlegi állása szerint ugyanis az életben tarthatóság határa a terhesség 24. hete. Sebi közel fél évig feküdt a kórházban, hónapokig tartották lélegeztetőgépen, sokáig az intenzív osztályon kezelték. Számtalan fertőzésen esett át és ötször műteni is kellett. 

Orvosai és nem utolsósorban szülei kitartásának köszönhetően a váci kisfiú ma már igen mozgékony kisgyerek. Nemrég ünnepelte hetedik születésnapját, amiről a Semmelweis Egyetem is megemlékezett Facebook oldalán.

"Nagyon nehéz hét év áll mögöttünk. Voltak izgalmak, örömök és bánatok is. Sokat küzdöttünk a kisfiunkért, de minden nehézség ellenére tudtuk, hogy felépül és egészséges kisfiú válik belőle. A születésnapját mint minden évben családdal együtt ünnepeltük a nagyszülőkkel. Sebi ma már jól van, szépen halad a fejlődésben, ügyes nagy fiú, ezt főleg a komplex fejlesztésnek köszönhetjük. Most éppen a mesékért rajong és imád orvososat játszani. Ha felnő, orvos szeretne majd lenni – mesélte meghatódva Melinda és Csaba, Sebi szülei, akik az elmúlt 13 évben két babájukat is elvesztették.A KORASZÜLÖTT BABÁK SZÜLEINEK AZT ÜZENNÉNK, HOGY SOSE ADJÁK FEL, HIGGYENEK A PICIKBEN, MERT NAGYON ERŐSEK ÉS AZ UTOLSÓ PERCIG KÜZDENEK. ŐK AZ IGAZI HŐSÖK! 

Üzente Melinda, Sebi édesanyja mindenkinek! Szépen kérjük, adjátok tovább az édesanya szívhez szóló üzenetét mindenkinek!